A hibás eredményjelző miatt csúsztak le az éremről a junior vízilabdázók

A magyar U19-es vízilabda válogatott botrányos körülmények között esett el az éremszerzéstől az alpheni Európa-bajnokságon. A magyar vezetés megóvta az olaszok elleni meccs végeredményét, de nem járt sikerrel.


 

U19-es Európa-bajnokság, Alphen (Hollandia)

 
Negyeddöntő
 
Olaszország-Magyarország 13:10 (5:3, 4:2, 1:2, 3:3)
G.: Manhercz 6, Nagy Á. Szatmári 2-2
 
A rendes játékidőben ez történt:
 
Olaszország-Magyarország 12:12 (5:3, 4:2, 1:2, 2:5)
G.: Manhercz 6, Nagy Á. 4, Szatmári, Csacsovszky
 
 
A két eredmény közötti különbség magyarázatát az adja, hogy a rendes játékidőben sikerült kiegyenlítenünk, de az eredményjelző tábla 13:12-es olasz győzelmet jelzett. Ez tévedés volt, de az olaszok arra hivatkoztak, hogy a táblán lévő eredménynek megfelelően játszottak.
 
Hosszas huzavona után a meccs azt követő részének újrajátszását rendelték el, amikor a hibás eredmény felkerült a táblára. Ekkor az olaszok 11:9-re vezettek és 3.40 perc volt hátra, de ennek nagy részét egy súlyos büntetés miatt emberhátrányban kellett lejátszanunk. És másodszor nem sikerült behozni az ellenfelet.
 
A magyar vezetés hivatalos tiltakozást nyújtott be. A beadványban a továbbjutás ötméteresekkel történő eldöntését vagy a teljes mérkőzés újrajátszását kérte. Késő este elutasították az óvást.  
 
 
"Beadtunk egy hivatalos fellebbezést, amire még nem kaptunk választ. Ebben ötméteres dobásokat vagy a mérkőzés teljes újrajátszását kérjük arra hivatkozva, hogy a találkozó a rendes játékidőben 12:12-es döntetlennel ért véget - mondta a válogatott szövetségi kapitánya, Horkai György a viv.hu-nak. – A döntésről értesítenek minket, ezt követően még egy további lehetőségünk lesz fellebbezni. A beadványban arra is hivatkoztunk, hogy a hiba elkövetése után én minden támadásnál jeleztem a játékvezetőnek, hogy rossz eredmény van a táblán, de nem foglalkozott az észrevételemmel. A mérkőzésből hátralévő idő újrajátszását azért rendelték el, mert- mint mondták -  "technikai hiba" történt. Az olaszok pedig arra hivatkoztak, hogy ha tudják, hogy egy góllal kevesebbjük van, akkor máshogy játszottak volna..."
 

Videók