A döntő a tét: meg kell törnünk a spanyol átkot!

A magyar női vízilabda válogatott Spanyolország csapata ellen ugrik medencébe az Eb elődöntőjében.


Bíró Attila együttese kedden könnyedén győzte le a franciákat, az elödöntőben azonban már komoly feladat vár a női válogatottra. A döntőért azt a spanyol gárdát kell megvernünk, akitől a kvangdzsui világbajnokságon 16-10-re kikaptunk.

Eddig a spanyolok és a magyarok is magabiztos játékot mutattak, az elődöntő esti meccsére mind a ketten százszázalékosan érkeznek majd.

A magyar válogatott több tagja is kiemelte, hogy a csapategységnek döntő szerepe lehet, és azt is hangsúlyozták, hogy fontos, hogy mindig csak a következő mérkőzésre koncentráljanak. 


A közönség erejére ma is nagy szükség lesz.

Fotó: Facebook.com/wp2020budapest

Az utóbbi időben sajnos nem állunk túl jól a spanyol egység ellen: az elmúlt 12 évben ötször találkoztunk velük világversenyen, de egyszer sem sikerült őket legyőznünk. Bár 2008 óta nem tudtuk őket megverni, a győzelem sokszor csak apró nüanszokon múlott.

A londoni olimpián kétszer is találkozott egymással a két gárda. A csoportkörben 2 góllal, míg az elődöntőben pedig 1 találattal bizonyultak jobbnak a hispánok. Egy évvel később, a barcelonai Vb-n ugyan sikerült döntetlenre hoznunk ellenük a mérkőzést, de a szétlövés már a spanyoloknak kedvezett. 

Bár hosszú negatív szériát kell megtörnünk a győzelemhez, de Gangl Edina szerint semmi sem lehetetlen.

A bombaformában játszó kapus a waterpolo.hu-nak azt mondta, az elmúlt időszakban összeállt a csapat védekezése, ez pedig kulcskérdés lesz a spanyolok elleni elődöntőben. Hozzátette, körülbelül nyolc gólon kellene tartani a spanyolokat a győzelemhez.A Magyarország - Spanyolország mérkőzés 19 órakor kezdődik a Duna Arénában!

Sport365.hu - Könnyed győzelemmel elődöntős a magyar női vízilabda-válogatott

A magyar válogatott bejutott a legjobb négy közé a Duna Arénában zajló vízilabda Európa-bajnokság női tornáján. Bíró Attila együttese a keddi negyeddöntőben magabiztos játékkal, 16-3-ra győzte le a franciákat. A szerbek elleni 27-0-s győzelemmel lezárta a csoportkört a magyar női válogatott, és készülhetett az Európa-bajnokság lényegi részére, az egyenes kieséses szakaszra.


A hazai rendezésű Vízilabda Európa-bajnokságról a Sport365 helyszíni bejelentkezésekkel, interjúkkal és képriportokkal számol be az olvasóknak. Kövesse az Eb-t a Sport365-ön!

 

Borítókép: Facebook.com/wp2020budapest

Videók