5000 lélek ünnepelt a vízilabda templomában, írja a Mundo Deportivo

A Mundo Deportivo csodás ezüstként említi a spanyolok teljesítményét, míg a Marca élesebben fogalmaz. Szerinte egyértelmű, hogy a spanyolok vesztették el a döntőt.


Őrült hétvégét produkáltak a spanyolok. Három Európa-bajnoki érmet szereztek, amiből kettő a legfényesebb. A férfi kézilabda-válogatottjuk és a női vízilabda-válogatottjuk aranyérmes lett, míg a férfi vízilabdázóik ezüsttel gazdagodtak. Ez utóbbiról még a spanyol sajtóban is megoszlanak a vélemények.

A Marca úgy foglamaz, a spanyolok elvesztették a döntőt. A lap kiemeli, hogy csapatuk annak ellenére nagyon koncentráltan lépett fel a magyar válogatottal szemben, hogy tudatában voltak: az első Eb-címüket egy olyan országban szerezhetik meg, ahol a vízilabda nemzeti sport. Kiemelik, hogy bár a magyarok átjátszották a védelmet, Dani Lopez ezt palástolni tudta kiemelkedő kapusteljesítményével. Az újság szerint a 2. félidőben feljavultak a magyarok, ami Nagy Viktor remek játékának volt köszönhető. 

Az egyik legfontosabb momentumként De Blai Mallarach labdaszerzését és megúszását, valamint az ezt követő magyar védést említik.

Vogel védéséről úgy fogalmaznak, ő volt az a játékos, aki a kritikus helyzetben Varga Dénes helyébe lépett és győzelemre vezette csapatát.

A Mundo Deportivo ezzel szemben ragyogó ezüstről ír, amit a spanyolok nagyszerű játékkal szereztek meg. Ez a lap is kiemeli a kapusuk teljesítményét, valamint ők is kitérnek az utolsó spanyol megúszásra. Mint írják De Blai Mallarach lélegzetvisszafolytva haladt előre. 

Nem csak a játékot dicsérik azonban, a lenyűgöző hangulatra is kitérnek:

"A büntetőpárbajban  Álvaro Granados elmulasztotta utolsó lövését az 5000 lélek örömére, amely megtöltötte a magyar vízilabda templomát."

Abban mindkét újság egyetért, hogy Spanyolország jelezte, Tokióban akár trónfosztók is lehetnek.

Sport365.hu - Nem adták olcsón, de 21 év után újra Európa trónján a férfi pólóválogatott

A magyar férfi válogatott az olimpiai kvalifikációval az egyik célját már elérte korábban a Budapesten zajló Európa-bajnokságon, vasárnap este pedig az aranyérem is meglett. Märcz Tamás együttese a vasárnapi döntőben drámai csatában, ötméteresek után 14-13-ra győzte le a világbajnoki ezüstérmes spanyol csapatot.


Képek és borítókép: Sport365/ErdősGéza

 

Videók