17-18: ideglelés - borzalmas kezdés után büntetőkkel vertük Montenegrót

A magyar férfi vízilabda-válogatott büntetőkkel 18-17-re legyőzte Montenegró válogatottját a Világliga cseljabinszki szuperdöntőjnek második csoportmérkőzésén.


A magyar válogatott annyira rosszul kezdte a mérkőzést, hogy sokkal rosszabbul nem is lehetett volna. 

A montenegróiak nagyon bekezdtek és az első negyedben állva hagytak minket, majd a második játékrész felénél már 5-1-re is vezettek. A nagyszünetre háromgólos előnnyel mehettek a "hazaiak", de a második negyed vége felé kezdtek lanyhulni támadásban a montenegróiak, akik közül főleg Brguljan volt tarthatatlan. 

A harmadik és negyedik negyedben küzdüttünk, hogy csökkenteni tudjuk a különbséget, ezt azonban a bírói íéletek nem segítették túlzottan.

Ennek ellenére mégis szépen lassan Montenegró fölé kerekedtünk és hatalmas hajrá kivágva egyenlítettünk, sőt, nyerhettünk is volna, de döntő helyzetben hibáztunk. 

A rendes játékidő 10-10-zel zárult, jöhettek a büntetők, amelyeknél hét körig egyik csapat sem hibázott. A nyolcadik körben a mieink hibátlanok maradtak, a montenegróiak azonban mellévágták az ötméterest, így vért izzadva győztünk a nagy rivális ellen. 

VÍZILABDA
Világliga, szuperdöntő, csoportkör:
Montenegró - Magyarország 17-18 - büntetőkkel 

Videók