Megvan, milyen csoportba kerültek vízilabdázóink az olimpián

16 év után nyerhet ismét aranyérmet a magyar vízilabda-válogatott, a férfiak és a nők is a könnyebb csoportban kaptak helyet.


A magyar férfi és női vízilabda-válogatott is a könnyebb csoportba került a párizsi olimpián, ugyanakkor az egyenes kiesés szakaszban várhatóan nehezebb dolga lesz.

Szombat este a Dohában zajló világbajnokság olasz-horvát férfidöntője után rendezték meg a sorsolást. Elsőként a nőket húzták ki, a magyar válogatott kifejezetten könnyű ötösbe került, ugyanis a hollandok mellett az ausztrál, a kínai és a kanadai csapattal került össze. Ugyanakkor viszont az egyenes kieséses szakaszban biztosan nehéz dolga lesz, mivel a B csoportban a világbajnok amerikai válogatott mellé került a spanyol, a görög, az olasz és a francia csapat.

A férfiak a legerősebb ellenfelek közül a spanyolokat kapták meg, ezen kívül az ausztrálokkal, a japánokkal, valamint a szerbekkel és a franciákkal találkoznak.

Az csak péntek este derült ki hivatalosan, hogy az afrikai kvótás Dél-afrikai Köztársaság csapata a férfiaknál és a nőknél sem vállalja az ötkarikás indulást, így a férfiaknál a Dohában nyolcadik Románia, a nőknél Kanada került a mezőnybe.

Aurélie Merle, az olimpiai játékok versenyigazgatója beszédében elmondta, az ötkarikás viadalra már több mint 7,8 millió jegyet adtak el, a vízilabda pedig a legjobb tízben van. Hozzátette, már most több belépőt értékesítettek a vízilabdatornára, mint 2016-ban Rióban.

A párizsi olimpiai vízilabdatornáit július 27. és augusztus 11. között rendezik meg.

A férfi torna csoportbeosztása:
A csoport:
Görögország, Horvátország, Egyesült Államok, Románia, Olaszország, Montenegró
B csoport:
MAGYARORSZÁG, Spanyolország, Ausztrália, Japán, Szerbia, Franciaország

A női torna csoportbeosztása:
A csoport:
Hollandia, Ausztrália, MAGYARORSZÁG, Kína, Kanada
B csoport:
Spanyolország, Görögország, Olaszország, Egyesült Államok, Franciaország

Borítókép: Getty Images

Videók