Vizes vb 2023 hétfői körkép - Kós Hubert döntős 100 méter háton

Kövesse a vizes világbajnokság legfontosabb híreit állandóan frissülő körképünkben!


Javában zajlanak a fukuoakai vizes világbajnokság küzdelmei, számos magyar sportolóval. A versenynapok legfontosabb híreiről rendszeresen frissülő körképpel jelentkezünk. Nézzük, mi történik július 24-án, hétfőn:

13:53 - Kós Hubert a délelőtti előfutamban úszott országos csúcsától nem sokkal elmaradva fináléba jutott 100 méter háton a fukuokai vizes világbajnokság hétfői napján.

Az Egyesült Államokban készülő magyar úszó az előfutamban olimpiai szereplést érő 53.12 másodperces időt ért el, amivel megdöntötte Cseh László 2012-es 53.40-es országos csúcsát.

Az Arizona State 20 esztendős hallgatója, akinek felkészülését Bob Bowman, a legendás Michael Phelps edzője irányítja, az elődöntőben öt századdal úszott lassabban (53.17 mp), így futamában negyedikként csapott célba, összesítésben pedig hatodikként kvalifikálta magát a keddi fináléba.

13:33 - A magyar női vízilabda-válogatott 12-9-re kikapott az Európa-bajnok spanyol csapattól a fukuokai olimpiai kvalifikációs világbajnokság hétfői negyeddöntőjében, így ezen a tornán biztosan nem szerez kvótát a párizsi játékokra.

12:28 - Az ausztrál válogatott 9-8-ra nyert a görög csapat ellen a fukuokai olimpiai kvalifikációs világbajnokság női vízilabdatornájának hétfői negyeddöntőjében.

Az ausztrálok szerdán a négy között a magyar-spanyol mérkőzés győztesével találkoznak.

A rendkívül kiélezett, de sok hibával tarkított összecsapáson az ausztrálok a harmadik negyed közepén már három góllal vezettek (9-6), innentől kezdve viszont nem találtak a kapuba, de így is nyerni tudtak.

A vb-ről a két döntős szerez kvótát a jövő évi, párizsi olimpiára.

9:25 - A fukuokai olimpiai kvalifikációs világbajnokság eddigi legnagyobb meglepetéseként nem jutott négy közé a címvédő, a legutóbbi négy viadalon győztes amerikai női vízilabda-válogatott, amely a hétfői negyeddöntőben 8-7-re kikapott az olaszoktól.

Az amerikai csapat legutóbb a 2015-ös, kazanyi világbajnokság csoportküzdelmei során szenvedett vereséget világbajnokságon, akkor ugyancsak az olaszokkal szemben maradt alul (10-9).

Az európai válogatott az elődöntőben a holland-kanadai párharc győztesével találkozik, míg a legutóbbi három olimpián győztes amerikaiak az 5-8. helyért folytatják.

A vb-ről a két döntős szerez kvótát a jövő évi, párizsi olimpiára.

9:13 - Pár kép a jelenleg is zajló Fukuoka-i vizes-vb úszó előfutamairól.


  Fotók forrása: MTI

8:05 -  Németh Nándor ugrott medencébe 200 méter gyorson, 1:47.11 perces ideje azonban csak a 23. helyre volt elég.

"Sajnos ezek a reggeli kétszázak nem igazán jönnek nekem össze. Az edzéseken ennél sokkal jobbat tudok, ebben most sajnos maradt, így sikerült, de megyünk előre a százra" - fogalmazott Németh Nándor.

A délelőtti program a női 1500 méter gyors előfutamaival zárul. Női 1500 méter gyorson a 17 éves Flück Nóra 16:34.63 perccel a 22. míg Mihályvári-Farkas Viktória 16:25.16-tal a 19. helyen végzett.

8:01 - Kós Hubert 53.12 másodperces országos csúccsal olimpiai szintidőt teljesített 100 méter háton a fukuokai vizes világbajnokság úszóversenyeinek második napján.

A 20 éves magyar versenyző Cseh László 2012-es 53.40 másodperces rekordját adta át a múltnak.

Borítókép: World Aquatics Championships

 

Videók