Újabb remek sztori a Pillangókisasszony életéről - Videó

Olimpikonunk, a Pillangókisasszony könyvéből mutatunk be részletet.


Néhány héttel ezelőtt egy ország vett végső búcsút a Pillangókisasszonytól. Székely Éva olimpiai bajnok úszónk, a nemzet sportolója 92 éves volt.

Kilencévesen, a Magyar Rádió olimpiai közvetítései hatására határozta el, hogy sportoló lesz. A Ferencvárosi Torna Clubban kezdett úszni, ahol edzője Sárosi Imre volt. Első felnőtt magyar bajnokságát 1940-ben nyerte. A második világháború alatt zsidó származása miatt nem versenyezhetett.

Legnagyobb sikerét az 1952-es Helsinkiben rendezett olimpián érte el, 200 mellen első, 400 méter gyorson hatodik lett.

Számos nehézségbe ütközött sportpályafutása során. A küzdelmekről, életéről és a sikerekről életrajzi könyvében emlékezett meg.

A Sírni csak a győztesnek szabad! című könyvében ma is aktuális gondolatokat olvashatunk. Ebből választottunk mi is, azért, hogy egy kis színt vigyünk az otthonokba ebben a nehéz időszakban.

Security Check Required

null

A nagy érdeklődésre való tekintettel ismét itt egy részlet számotokra a könyvből:

Borítókép: Facebook/Magyar Olimpiai Csapat

Sport365.hu - Utolsó útjára kísérték Székely Évát

A Farkasréti temetőben szerdán utolsó útjára kísérték Székely Éva olimpiai bajnok úszót, aki február 29-én hunyt el 92 éves korában. A gyászolók között családtagjai mellett ott voltak a sportág kimagasló egyéniségei, az olimpiai bajnokok közül Egerszegi Krisztina, Darnyi Tamás, Kovács Ágnes és Risztov Éva is.

 

Videók