Az Iron Lady sem volt mindig ennyire kemény

Új fejezetet nyitottunk a felolvasásban, részleteket mutatunk be Hosszú Katinka életrajzi könyvéből.


A háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizennégyszeres Európa-bajnok magyar úszónő saját maga foglalta össze sztoriját két kötetben.

Érdekesség, hogy mivel a 2008-as pekingi olimpia egyáltalán nem úgy sikerült Katinka számára, ahogy azt elképzelte, hazatérve még az is megfordult a fejében, hogy abbahagyja a versenyzést. Azt azonban már az ötkarikás játékok előtt tudta, hogy Amerikában folytatja a tanulmányait. Az egyetemen pszichológiát tanult és ez is közrejátszott abban, hogy megírja a könyvét amit motivációs írásnak szánt.

Miután az úszónő megérkezett Amerikába, az élete saját bevallása szerint teljesen megváltozott.

Bár a 2012-es olimpián sem tudott olyan eredményeket elérni, amit szeretett volna, 2013-tól fordulópont következett be az életében. A barcelonai vb után gyakorlatilag már megállíthatatlan volt. Új módszerrel készült, edzés helyett folyamatosan versenyekre járt és ezzel tartotta formában magát.

A magyar Iron Lady című könyvből mutatunk be részleteket, az elsőből kiderül, hogy Katinka hogyan illeszkedett be az egyetemre, és milyen az, amikor az itthon megszerzett angol tudás semmire sem elég, illetve azt is, hogy egy bőröndbe is belefér az élet.

Sport365.hu on Facebook Watch

A MAGYAR IRON LADY 1.rész A sport365 ÉLŐ-ben hozza a legendás sport sztorikat Felolvasó: Tari Ibolya Hallgasd a legnagyobb magyar sportolók történetét!...

A második részben megismerhetjük az Iron Lady életének egyik legrosszabb napját, időszakát Londonban, a 2012-es olimpián.

null

null

Borítókép: by Clive Rose/Getty Images
 

Videók