Történelmi tettet hajtott végre a magyar válogatott

A 200 pillangót kisajátították a magyar versenyzők, ráadásul még két aranyérmet szereztünk ezen kívül, amire soha nem volt példa.


Történelmet írtak a magyar úszók a kvangdzsui világbajnokságon: először egy vb-n négy versenyzőnk nyert egyéni világbajnoki címet! Utolsóként Kapás Boglárka nyakába akasztották az aranyat, aki fantasztikusat úszott 200 pillangón. Nem is csoda, hogy a Magyar Úszó Szövetség micsoda óvációval fogadta diadalát: 

"Ez mi volt? Ez mi volt?!!! Kapás Bogi szédületes úszással világbajnok, avagy a 200 pillangót itt Kvangdzsuban idegen nem nyeri!!! A magyar úszósport történetében először egy vb-n négy versenyzőnk nyert egyéni világbajnoki címet! A zsenialitás nem ismer határokat! Szép volt Bogiiiii!!!!" - írja Facebookon a szövetség a versenyző fotói mellett.

Előtte Milák Kristóf teljesített emberfeletti teljesítménnyel döntötte meg Michael Phelps rekodját 200 pillangón. Nem is csoda, hogy az amerikai legenda is kalapot emelt a magyar úszó előtt. 

A két fiatal előtt nem meglepően Hosszú Katinka iskolázta le a mezőnyt 200 vegyesen. Talán nem is kell megemlítenünk, milyen fantasztikusan teljesített a magyar klasszis.

A világbajnoki címek gyűjtését Rasovszky Kristóf kezdte meg. A hosszútávúszó 5 kilóméteren utasította maga mögé a mezőnyt, de nem csak a vízben mutatta meg, milyen nagyszerű, hanem a versenyt követően is csodálatos gesztust tett:

Fotó: Facebook/Magyar Úszó Szövetség

 

Videók