Szilágyi Lilu: Szeretném, ha hallanátok az én oldalamat is

Újabb úszó szólalt fel, ám itt még nincs vége. - TOP5: Ezt is sokan olvasták a Sport365-ön.


Cseh László nyilatkozatát követően sorra kerülnek elő az egykori úszók, akik Turi György megalázó és terrorizáló módszereiről beszélnek. A szakember az első néhány megnyilvánulást követően a Magyar Nemzet kérdéseire válaszolva elmondta, sosem ütötte meg Cseh Lászlót. Ezt követően egyre több úszó kezdett el az uszodai terrorról mesélni, Turi pedig egy hosszabb lélegzetvételű interjúban fedte fel saját szemszögét és reagált a vádakra. Ebben az interjúban a szakember egy sms-t mutatott a riport készítőjének, melyet Szilágyi Liliánától kapott, és az állt benne, hogy sajnálja, hogy elhagyta Turit, de akkor még nem ő döntött.

Ezt követően az úszónő úgy érezte muszáj előállnia az igazsággal, hiszen az abúzossal vádolt egykori edző egy megszerkesztett levélrészletre hivatkozva védekezik.

„A mostani videóm nem lesz hosszú, viszont ennek a pár mondatnak annál nagyobb súlya van. A héten kirobbant az úszást és az uszodát érintő botrányról szeretnék beszélni, amelybe Turi György a megkérdezésem nélkül belekeverte a nevem, amikor interjút adott. Reflektálva Cseh Laci korábbi szavaira. Szeretném, ha hallanátok az én oldalamat is. Nos, az biztos, hogy nem fogok senkire ujjal mutogatni, mert az ellenségeskedés nem az én asztalom, ugyanakkor ez egy nagyon kemény dolog. Két dolgot szeretnék tisztázni, az egyik, hogy ugyan az említett levél valóban létezik, ám Turi György egy nagyon kis szeletet idézett. Pontosabban szerkesztett össze, az ott abban a levélben általam leírtakból. Amely ráadásul egy magánjellegű beszélgetés volt. Az ominózus levél körülményei tartalmát nemsokára egy hosszabb videó keretében meg fogom osztani. A másik, jóval fontosabb rész az az, hogy teljes mellszélességgel kiállok a sporttársaim és sorstársaim mellett. Azok mellett, akik már megszólaltak, és akik még megfognak. Elítélek minden nemű abúzust az uszodán belül vagy kívül az élet minden területén. Az abuzáló edzőknek, szakembereknek nincs helye a sportban, sem. A további megkereséseket kérlek, mellőzzétek addig, amíg felkészülök egy nagyobb lélegzetvételű nyilatkozatra.”

Turi nyilatkozatával nemcsak Szilágyit, hanem Hosszú Katinka korábbi edzőjét és férjét, Shane Tusupot is belerángatta, aki a közösségi oldalán határozottan visszautasította, hogy Turi György összehasonlítsa vele a módszereit.

"Sajnálattal hallom, hogy mik történtek fiatal lányokkal és fiúkkal. Turi úr, kérem, ne keverje bele a nevemet. Ezekkel a módszerekkel én nem értek egyet, épp ezért soha nem is alkalmaztam hasonlót. Köszönöm" – írta közösségi oldalán Tusup.

Nincs elérhető leírás.

Borítókép: youtube.com

Videók