Sós Csaba: Hinnünk kell az olimpiában, ez a dolgunk.

Az úszók szövetségi kapitánya kijelentette, úgy készülnek, hogy lesz olimpia.


A szövetségi kapitány szerint az úszóknak muszáj azzal a tudattal készülniük, hogy jövőre meg tudják rendezni az idén nyárról a koronavírus-járvány miatt elhalasztott tokiói olimpiát.

"Bizakodó vagyok, de nem is lehetek más, hiszek továbbra is abban, hogy meg lesz tartva az olimpia" - fogalmazott Sós Csaba pénteken az M4 Sport Sporthíradó című műsorában.

"Annál nincs rosszabb, mint ha mi arra számítunk, hogy nem lesz olimpia, és lesz. Ennél sokkal jobb, ha arra számítunk, hogy lesz, és mégse lesz, akkor legalább felkészülten várjuk. Hinni kell benne, ez a dolgunk."

A szövetségi kapitány kifejtette, az éves felkészülés - mint rendszerint - szeptemberben elindult, mindenki edzésben van és "kőkeményen készül".

A követőző időszakban a decemberi országos bajnokság rendezése tűnik biztosnak, valamint a tíz csapat részvételével induló Nemzetközi Úszóliga (ISL). A buborékban, nézők nélkül sorra kerülő sorozatban kilenc magyar úszó lesz érdekelt.


Az ISL lehetőséget nyújt az úszóknak arra, hogy versenyben maradjanak.


Fotó: Catherine Ivill/Getty Images

Sós Csaba kiemelte: az üres lelátók Magyarországon még más helyszíneknél is hátrányosabb helyzetet jelentenek, a nézők plusza hiányozni fog a versenyzőknek.

"A semminél azonban mindenképpen jobb, hiszen valamiféle versenyhelyzet" - tette hozzá.

A szövetségi kapitány megemlítette, különböző hírek keringenek arról, mikor lesz meg a vakcina, s mint mondta, szerinte ennek megléte véget vet majd a jelenlegi, bizonytalan helyzetnek, addig viszont ezzel kell számolni. Hozzáfűzte: noha az úszók nem szeretik a kiszámíthatatlan, bizonytalan szituációt, de tudomásul kell venni, hogy most ez van.

"Muszáj úgy gondolkozni, hogy jövőre a megfelelő időben olimpia lesz" - szögezte le Sós Csaba.

Borítókép: Facebook.com/TestnevelésiEgyetem

Videók