Shane Tusup Katinka ellenfeleként tér vissza

Hosszú Katinka egykori férje Olaszországban áll majd újra munkába. Az SzPress Hírszolgálat szerint Katinkával közös volt tanítványukat, és Ilaria Cusinatot is edzi majd.


Egy napja még arról szóltak a hírek, hogy Shane Tusup először beszélt válásáról a nyilvánosság előtt. Nyilatkozatában elmondta, hogy padlóra került a szakításukkor, de úgy érzi kezd kijönni a gödörből. Ekkor azt mondta a golfkarierrjére helyezi a hangsúlyt, most mégis úgy tűnik visszatér az uszodába.

Az SzPress Hírszolgálat úgy tudja Shane Tusup napokon belül bejelenti, hogy ő veszi át a 15 éves Bujdosó Zsombor edzéseinek irányítását. A tehetséges fiú korábban azért költözött Budapestre, hogy a Hosszú Katinka nevével fémjelzett úszoiskolában edzhessen. A sikerpáros válása után azonban nem találta a helyét a klubban, így Dunaharasztiba került, Lőrinczi György irányítása alá. 

Bujdosó edzője megerősítette a hírt, hogy a kiemelkedően tehetséges fiú elhagyja jelenlegi egyesületét, és egy évre Olaszországba szerződik. Mint mondta, ez egy nagy kihívás a fiúnak, ezért támogatják a döntését. Megemlítette ugyanakkor azt is, hogy napi kapcsolatban maradnak az úszóval, és a szakmai munka minden mozdulatát egyeztetik majd.


Shane Tusup volt felesége ellenfelének oldalán térhet vissza az uszodába.

Fotó: Al Bello/Getty Images

A hírek szerint azonban nem csak a fiatal magyart edzi majd Tusup, hanem Hosszú Katinka egyik riválisát, az olasz Ilaria Cusinatot is. A mindössze 20 éves lány a 2018-as Európa-bajnokságon két ezüstérmet szerzett, a vegyesúszás versenyszámaiban. Nem mellékes, hogy a 200 méteres távon, csak 8 századdal maradt le Katinkától.


Ilaria Cusinato (balról) 8 századdal maradt le Hosszú Katinkától (középen) a 2018-as Eb-n.

Fotó: Clive Rose/Getty Images

A válásáról szóló interjúban Tusup azt mondta sosem tartotta magát úszóedzőnek, sokkal inkább olyan specialistának, aki képes másokból kihozni a legjobb teljesítményt. Kíváncsian várhatjuk tehát, hogy sikerül-e neki Katinka ellenfeléből is kihoznia a maximumot.

Borítókép: Clive Rose/Getty Images

Videók