Nincs megállás: Katinka bezsebelte hatodik aranyát is Windsorban

Hosszú Katinka megszerezte hatodik aranyérmét a kanadai Windsorban zajló rövid pályás úszó-világbajnokságon: háromszoros olimpiai bajnokunk 200 méter vegyesen győzött a szombati versenynap döntői során.


 
Hosszú Katinka nagy fölénnyel, 2:02.90 időeredménnyel végzett az első helyen. Ugyanebben a versenyszámban Jakabos Zsuzsanna nyolcadikként csapott a célba (2:08.95).
 
Hosszú második szombat esti csobbanása alkalmával 100 pillangón futamgyőztesként jutott be a vasárnapi fináléba, harmadjára pedig ezüstérmet szerzett 50 háton.
 
„Egy picit most már átbillentem, minden könnyebbnek tűnik – összegezte szombati napját és eddigi vb-szereplését Hosszú Katinka. – Öt nap volt eddig, de azért a fejemben ez hosszabbnak tűnt. Nem is az úszás volt igazán fárasztó, hanem hogy minden egyes számra külön fel kellett készülni, két-három órával a kezdés előtt már itt voltunk az uszodában, éjfél körül értünk vissza a szállodába, a reggeli hetes busszal pedig jöttünk is vissza. Nagy kihívás volt ennyi számban úszni, az a holnapi már könnyen fog menni. Nagyon élveztem a világbajnokságot, szerettem volna világcsúcsot is úszni Windsorban, ez ugyan nem jött össze, de így is nagyon örülök az eddigi sikereknek. Holnap a száz pillén nagy csata lesz az amerikai lánnyal, aki igazi sprinter, az első ötven méteren kell figyelnem arra, hogy ne lógjon meg.”
 
„Nehéz mit mondani, mert nem tudom, hol rontottam el – mondta Jakabos Zsuzsanna. – Az elején megnyomtam a pillangót kicsit jobban, ahogy megbeszéltük, és egyáltalán nem éreztem, hogy a folytatással baj lett volna, még a mellúszással sem, pedig az nálam azért a csillagok állásától is függ… És mégis, miközben a világkupákon 2:06-07-eket jöttem gond nélkül, most itt ez a 2:08.9 vége, amit nem értek. Annak örülök, hogy sikerült egy vb-n egyéni döntőt úsznom, de ennél jobb időt kellett volna elérnem, ez egyértelmű.”

Videók