"Nem csak addig kell egy sportolót a tenyerünkön hordozni, míg szállítja az érmeket"

Sporttársai kiállnak Hosszú katinka mellett.


Hosszú Katinkának nem sikerült az éremszerzés Tokióban, ez pedig hatalmas lavinát indított el a közösségi médiában. Sokan kommentben tettek bántó megjegyzéseket a háromszoros olimpiai bajnokra. Szerencsére többen vannak azok, akik támogatásukról biztosítják az úszót. Így tesznek sporttársai is. Egyre többen osztanak meg olyan posztot, amiben felhívják a figyelmet arra, Hosszú érdemei vitathatatlanok, és egy esetleges gyengébb teljesítmény sem jogosít fel arra senkit, hogy bántsa őt.

A háromszoros olimpia bajnok kajakozó, Kovács Katalin arról írt, méltatlannak tartja a negatív kommenteket. Egyúttal arra kért mindenkit, ne belerúgjanak az úszóba, hanem támogassák őt a nehezebb pillanatokban is.

„Méltatlannak tartom azokat a negatív írásokat, nyomdafestéket nem tűrő kommenteket, amelyek az elmúlt Katka teljesítményére vonatkozóan megjelentek! Sok embernek fogalma sincs arról mennyi fizikai és lelki fájdalom van egy sikeres olimpiai szereplés mögött! Na pont ugyanennyi van egy sikertelen olimpia mögött is!

Az “elesett” embert támogatni, segíteni kell , sőt kötelességünk!!!.. Nem pedig még egyet “belerúgni”!

Fel a fejjel BAJNOK!

Tedd azt amiben hiszel, s higgyj abban amit teszel, a többi idő-és erőpocsékolás!” – írta bejegyzésében.

Az olimpiai bajnok úszó, Gyurta Dániel is kiállt sporttársa mellett. Ő úgy vélekedett, egy bajnokot az élete végéig a tenyerünkön kellene hordoznunk.

„Egy sportolót nem csak addig kell tenyerünkön hordozni, amíg hazájának sorozatban szállítja az érmeket, hanem élete végéig, sőt, még utána is! Szép volt Katka büszkék vagyunk Rád!” – fejtette ki álláspontját.

 

 

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

Videók