Molnár Dóra tovább bővítette a magyar éremgyűjteményt az úszó Eb-n

A fiatal úszó harmadikként csapott célba.


Molnár Dóra bronzérmet nyert 200 méter háton pénteken a római úszó Európa-bajnokságon.

A 16 esztendős magyar versenyző 2:09.73 perccel csapott célba, a szám másik magyar döntőse, Szabó-Feltóthy Eszter 2:10.23-mal negyedik lett. A számot 2:07.13 perccel a hazai közönség kedvence, Margherita Panziera nyerte, aki ezzel megvédte címét.

A rajt után az olasz szinte azonnal ellépett a mezőnytől, a második és harmadik helyért végig nagy küzdelem zajlott, a két magyar úszó gyakorlatilag egymást előzgette a bronzéremért. Végül a tinédzser Molnár - aki az idei, hazai rendezésű világbajnokságon a hetedik volt ebben a számban, múlt hónapban pedig aranyat nyert a bukaresti junior Eb-n - szerezte meg a dobogós helyezést.

A vegyes zónában Szabó-Feltóthy rendkívül csalódott volt, könnyeivel küszködve szinte meg sem tudott szólalni. Molnár viszont érthetően elégedetten nyilatkozott, mivel második felnőtt világversenyén megszerezte első egyéni érmét. A csütörtöki nyitónapon a bronzérmes 4x200-as gyorsváltó tagjaként az előfutamban úszott.

"Nagyon örülök, hogy két nap után két érmem van, remélem, hogy a váltókkal még sikerül felállni a dobogóra. Úgy tűnik, ez az év nagyon bejött nekem, és bízom benne, hogy a következők is hasonlók lesznek" - mondta Molnár, aki a magyar küldöttség negyedik érmét nyerte a legendás római Foro Italicóban.

Szabó Szebasztián címvédőként állt rajtkőre 50 méter pillangón. A 26 éves úszó 23.62 másodperccel csapott célba, mellyel a 8. helyet szerezte meg. A győriek zentai származású versenyzője a hetedik idővel várta a finálét, a rajtot tökéletesen kapta el és elsőnek jött fel a vízből, a sebesség azonban ezúttal hiányzott az úszásából, így csak a nyolcadikként érintette a falat.

Borítókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Videók