Milák Kristóf emberfeletti hajrával ezüstérmet szerzett

Caeleb Dressel még Milák elképesztő hajrájára is rá tudott tenni egy kicsit, így ő lett az olimpiai bajnok.


Milák Kristóf Európa-csúccsal ezüstérmet nyert 100 méter pillangón a tokiói olimpia úszóversenyének szombati napján.

A 200 méteren aranyérmes magyar versenyző a második legjobb idővel az ötös pályáról várta a finálét, melynek nagy esélyese a 100 méter gyorson győztes Caeleb Dressel volt a mellette lévő négyes pályán. Az amerikai érvényesítette is a papírformát, szokásos remek rajtjával azonnal élre állt és fél testhossz előnnyel fordult a második ötvenre, amelyen egyre jobban megközelítette őt Milák, de a BHSE 21 éves világklasszisa már nem tudta utolérni riválisát.A szám kétszeres világbajnoka, Dressel 49.45 másodperces világcsúccsal csapott a célba, Milák mindössze 23 századdal maradt el tőle, de így is 50 századdal megdöntötte saját országos csúcsát (50.18), melyet májusban a budapesti Európa-bajnokságon ért el. 

Milák a magyar csapat hatodik érmét, közte a második ezüstöt szerezte a tokiói játékokon.

Milák és Dressel, a két szupertehetség olyan második ötvenet úszott, hogy senki nem tudta velük tartani a tempót. Több, mint 1 másodpercet vertek a teljes mezőnyre. Noe Ponti, a bronzérmes ötvenig még Milák nyomában volt, mindössze 2 század másodperc volt a lemaradása. A második ötvenen azonban olyan sebességre kapcsolt Milák Kristóf, hogy a 2 századból több, mint egy teljes másodperc különbséget teremtett. 

Hogy mennyivel maradt le Milák Dresseltől? A képen látható. Dressel már siklik, Milák keze pedig éppen érkezik a víz alá.
Ó, ha ez az utolsó tempó másképp jön ki!

Milák Kristóf az úszás utáni interjúban elmondta, hogy élete egyik, ha nem a legkeményebb csatáját vívta Dressellel. 
"A forduló és a célbaérés nem úgy jött, ahogy szerettem volna, Caelebnek ezek jobban sikerültek, talán ennyi volt a különbség. Nagyon büszke vagyok az eredményre."

"1 másodperccel a világ előtt"

Gratulálunk Milák Kristóf!

Borítókép: Kovács Tamás/ MTI 

Videók