Május elejére halasztották a szinkronúszók kvalifikációs viadalát

A japán kormány már jelezte, hogy változatlanul olimpiarendezés párti.


Május elejére halasztották a szinkronúszók utolsó olimpiai kvalifikációs viadalát, melyet március 4. és 7. között terveztek megrendezni az új Tokiói Vizes Központban, ahol ezzel egyidőben a tavalyról idén nyárra halasztott ötkarikás játékok első tesztversenyét is tartanák.

A koronavírus-fertőzés terjedésének megakadályozása, valamint a beutazási korlátozások miatt a nemzetközi és a japán sportági szövetség úgy döntött, hogy a versenyt május 1. és 4. között tartják meg.


Fotó: Ian MacNicol/Getty Images

Japánban a külföldről érkező sportolók eredetileg mentességet kaptak volna a beutazási tilalom alól az olimpiai tesztversenyek idejére, a tokiói kormány azonban január közepén megszüntette ezt a mentességet a fővárost érintő, a pandémiával összefüggő vészhelyzet miatt. A rendkívüli állapot egyelőre február 7-ig tart, de sajtóértesülések szerint szükség esetén február végéig meghosszabbítható. A japán kormány már jelezte, hogy változatlanul olimpiarendezés párti. A tavalyról elhalasztott olimpia a tervek szerint július 23-án kezdődik Tokióban.

Borítókép: Al Bello/Getty Images

Videók