Lochte lemarad az olimpiáról

A 36 éves sztár az ötödik olimpiáján szeretett volna indulni.


A hatszoros olimpiai bajnok Ryan Lochte nem lesz ott a tokiói olimpián, mivel 200 méter vegyesen csak hetedikként zárt az amerikai úszók ötkarikás válogatójának pénteki napján.

A 36 éves sztárnak, aki az ötödik olimpiáján szeretett volna indulni, az első kettőben kellett volna végeznie, hogy bekerüljön az amerikai csapatba. Lochte, aki nem zárta ki, hogy még indul a későbbiekben is versenyeken, csalódottan nyilatkozott, ugyanakkor hozzátette, hogy a gyermekei láthatták úszni és ez számára az egész világot jelenti. A sikerek mellett kudarcok is övezték a legendás sportoló pályafutását: 2018-ban az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége 14 hónapra felfüggesztette a 12-szeres olimpiai érmest intravénás infúzió alkalmazása miatt. Korábban pedig tíz hónapos eltiltást kapott, mert hamisan azt állította, hogy a 2016-os, riói ötkarikás játékok alatt fegyveresek kirabolták.


Fotó: Tom Pennington/Getty Images

A brazil metropoliszban a sorozatban negyedszer győztes 4x200 méteres gyorsváltó tagjaként - Lochte mindnek részese volt - nyert aranya előtt 2004-ben Athénban egy, 2008-ban Pekingben és 2012-ben Londonban pedig két-két olimpiai bajnoki címet szerzett. Egyéniben 200 méter háton (2008) és 400 méter vegyesen (2012) diadalmaskodott. A világbajnokságokon 18 aranyérmet nyert.

Borítókép: Tom Pennington/Getty Images

Videók