Kéthetes edzés-zárlat a külföldről hazatért magyar úszóknak

Kilenc személy esetében mutattak pozitív eredményt a tesztek.


A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) a koronavírus-járvány miatt kéthetes teljes edzés-zárlatot rendelt azon válogatott versenyzők számára, akik az elmúlt egy hónapban külföldön tartózkodtak.

Ezt a MÚSZ közleményben jelentette be a szerdai rendkívüli, videokonferenciás elnökségi ülését követően. A szervezet kedden hozta nyilvánosságra, hogy kilenc személy esetében mutattak pozitív eredményt a tesztek, amelyeket azért végeztek el, hogy a válogatott tagjai folytathassák felkészülésüket. Ők valamennyien külföldi edzőtáborokban jártak, majd azt követően 14 napra karanténba vonultak. A fertőzöttek között van a világbajnok Kapás Boglárka, valamint Kozma Dominik, Bohus Richárd és Horváth Dávid.

A MÚSZ határozata szerint április 15-ig felfüggesztik a keretedzéseket, illetve kötelezik a kerettagokat az uszodai felkészülésük felfüggesztésére.

A határidőt megelőzően a válogatott kerettagoknak és felkészítőiknek újabb, immár vérvizsgálattal is kiegészített tesztelésen kell részt venniük, mielőtt újra elkezdhetik medencés edzéseiket - természetesen amennyiben az akkori járványügyi helyzet és szabályozás ezt lehetővé teszi.

Borítókép: Facebook/Magyar Úszó Szövetség - Magyar úszóválogatott

Sport365.hu - Kapás Boglárka ismét üzent a karantéból - FRISSÍTÉS

Kedden derült ki, hogy pozitív lett világbajnok úszónk, Kapás Boglárka koronavírus tesztje. Ahogy ígérte, szerdán már posztolt arról, hogyan érzi magát. Facebook posztjában arról számolt be, hogy továbbra is jól van. Rajongóit arra kéri, hogy vigyázzanak magukra és egymásra is. A tavaly Kvangdzsuban aranyérmet szerző úszó kedden közösségi oldalán egy videóban számolt be arról, hogy koronavírust találtak a szervezetében.

Sport365.hu - A vírus nem válogat: Kozma Dominik tesztje is pozitív lett

Mint korábban megírtuk, reggel derült ki, hogy Kapás Boglárka koronavírus-tesztje pozitív lett. Néhány órával később Kozma Dominik is bejelentette, hogy a második teszt nála is kimutatta a vírus jelenlétét. Az úszó Instagramján osztotta meg a hírt. Nála sincs különösebb jele a betegségnek, és az első mintája neki is negatív lett, így tényleg mondhatjuk, hogy bárki lehet vírushordozó.

Videók