Késely Ajna: Ma elsősorban az édesanyámért versenyeztem

Az úszó a búcsúja ellenére elégedett volt a futamban nyújtott teljesítményével.


Késely Ajna összesítésben a 13. helyen végzett csütörtökön 800 méter gyorson, így nem jutott döntőbe a tokiói olimpia úszóversenyén.

A Kőbánya SC 19 éves versenyzője 600 méterig jól tartotta magát, utána fáradni látszott, így végül egyéni legjobbjától több mint négy másodperccel elmaradva 8:26.20 perces idővel ért célba.

"Nem volt túl sok idő kipihenni magam a délelőtti váltó után, talán egy órát tudtam az ágyban feküdni. Nem vagyok csalódott, a formámhoz képest jól úsztam."

"Ma elsősorban édesanyámért versenyeztem, aki óriási megméretés, egy 160 kilométeres futás előtt áll, másodsorban pedig az edzőmért, Turi Györgyért, aki valószínűleg utoljára fogta a stopperórát" - mondta Késely Ajna, akit kilenc éve karolt fel a trénere. 

"Ha jól tudom, ez a kilencedik olimpiája, és már egyre nehezebben viselte a stresszt, megértem, ha pihenésre vágyik. Persze még nincs kimondva semmi, talán vállal egy évet még levezetésnek".

Összességében úgy vélte, hogy csodálatos a tokiói olimpia, még ha a koronavírus-járvány miatt vannak is korlátozások, mert a lényeg mégiscsak az, hogy nem kellett 2024-ig várni az ötkarikás játékokra.

Késely a tokiói olimpián 1500 méter gyorson a 9., 400 méter gyorson pedig a 10. volt, valamint tagja volt a hetedik helyezett 4x200 méteres magyar női gyorsváltónak.

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

Videók