Kapás Boglárka ismét üzent a karanténból - FRISSÍTÉS

Világbajnok úszónk ígéretéhez híven hírt adott arról, hogyan érzi magát. A szövetség kéthetes edzés-zárlatot rendelt el.


Kedden derült ki, hogy pozitív lett világbajnok úszónk, Kapás Boglárka koronavírus tesztje. Ahogy ígérte, minden nap beszámol arról, hogyan érzi magát.

Szerdai facebook posztjában arról számolt be, hogy továbbra is jól van. Rajongóit arra kéri, hogy vigyázzanak magukra és egymásra is.

 

Csütörtökön egy vidám festménnyel próbálta meg feldobni rajongóit, és mosolyával jelezte, továbbra is jól érzi magát.


A tavaly Kvangdzsuban aranyérmet szerző úszó kedden közösségi oldalán egy videóban számolt be arról, hogy koronavírust találtak a szervezetében. 

A felvételen elmondta, hogy egyelőre jól érzi magát és semmilyen tünete nincs.

Kapás Boglárka hangsúlyozza, hogy akkor is vegyük fel a maszkot, ha nincsen semmi bajunk, mert mi is lehetünk hordozók.

Ezért is tartja nagyon fontosnak, hogy mindenki csak akkor menjen ki, ha nagyon muszáj.
 
Hozzátette, hogy két tesztet végeztek rajta, az első negatív, a második pedig pozitív lett, így két hétig karanténban van.Kapás Boglárka 2019-ben Kvangdzsuban szerezte meg a világbajnoki címet 200 méteres pillangóúszásban.


FRISSÍTÉS!

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) a koronavírus-járvány miatt kéthetes teljes edzés-zárlatot rendelt azon válogatott versenyzők számára, akik az elmúlt egy hónapban külföldön tartózkodtak.

Ezt a MÚSZ közleményben jelentette be a szerdai rendkívüli, videokonferenciás elnökségi ülését követően. A szervezet kedden hozta nyilvánosságra, hogy kilenc személy esetében mutattak pozitív eredményt a tesztek, amelyeket azért végeztek el, hogy a válogatott tagjai folytathassák felkészülésüket. Ők valamennyien külföldi edzőtáborokban jártak, majd azt követően 14 napra karanténba vonultak. A fertőzöttek között van a világbajnok Kapás Boglárka, valamint Kozma Dominik, Bohus Richárd és Horváth Dávid.

A MÚSZ határozata szerint április 15-ig felfüggesztik a keretedzéseket, illetve kötelezik a kerettagokat az uszodai felkészülésük felfüggesztésére.

A határidőt megelőzően a válogatott kerettagoknak és felkészítőiknek újabb, immár vérvizsgálattal is kiegészített tesztelésen kell részt venniük, mielőtt újra elkezdhetik medencés edzéseiket - természetesen amennyiben az akkori járványügyi helyzet és szabályozás ezt lehetővé teszi.

Borítókép: Catherine Ivill/Getty Images
 

Sport365.hu - A vírus nem válogat: Kozma Dominik tesztje is pozitív lett

Mint korábban megírtuk, reggel derült ki, hogy Kapás Boglárka koronavírus-tesztje pozitív lett. Néhány órával később Kozma Dominik is bejelentette, hogy a második teszt nála is kimutatta a vírus jelenlétét. Az úszó Instagramján osztotta meg a hírt. Nála sincs különösebb jele a betegségnek, és az első mintája neki is negatív lett, így tényleg mondhatjuk, hogy bárki lehet vírushordozó.

 

 

 

 

Videók