Hosszú Katinka edzőt vált

A Magyar Úszó Szövetség elnöke, Vladár Sándor szót ejtett Milák Kristóf edzőváltásáról is.


Az utóbbi időben jelentős változások voltak az úszósportban. Többéves együttműködés szakadt meg versenyző és edzője között, függetlenül attól, hogy milyen eredményt értek el az elmúlt években. 

Az infostartnak adott interjút Vladár Sándor a Magyar Úszó Szövetség elnöke, mondta el véleményét az edzőváltásokról és a tokiói szereplésről. 

„Most olyan világot élünk, ahol a versenyző dönti el, ki lesz az edzője” – nyilatkozta Vladár.

A Magyar Úszó Szövetség elnöke szót ejtett Milák Kristóf edzőváltásáról is.

„Mi azt szerettük volna, ha Selmecivel marad együtt. Egész egyszerűen nem működött már a kapcsolat, csoda, hogy eddig működött. Úgy gondolom Wirth Balázs a legjobb választás számára. Szerintem Balázs tudja, hogy mit vállal föl, azt is tudja, hogy hogyan lehet Kristóffal kommunikálni. Selmeci és Milák között generációs különbségek vannak.”

Késely Ajna is edzőt váltott, ő a nemrég visszavonult Bernek Péterrel készül együtt a továbbiakban.

„Senki nem számított arra, hogy Bernek Péter lesz a befutó. Ajna menekült Kőbányáról. Ahhoz, hogy valaki edzőnek állljon, nem lehet átugrani az időt, hogy megszerezze a tudást, amire a magyar edzőnek szüksége van.”

A Verrasztó testvérekkel kapcsolatban így nyilatkozott.

"Molnár Ákos, Verrasztó Dávid edzője egyelőre felhagyott az edzői munkával, Dávid nem tudjuk, hová tart. Tokió előtt hatalmas munkát végzett, fáj neki a negyedik helyezés, nem szeretné abbahagyni a pályafutását. Evelyn sem tudjuk, hogyan folytatja."

Hosszú Katinka pályafutásával kapcsolatban ezt nyilatkozta.

„Beszéltem vele, ő azt mondta, hogy október 1-én vízre száll. Utána válaszol a kérdésekre a jövőt illetően. Ebből nekem az jött le, hogy folytatni fogja a pályafutását"

Nagy József technikai edző viszont távozik a Rióban háromszoros olimpiai bajnok úszó mellől. Megváltak tőle, ez Katinka döntése volt, tudomásul vettük.

Borítókép: Facebook.com/ Hosszú Katinka 

Videók