Hosszú Katinka a MÚSZ-hoz fordult segítségért

Az úszó telefonon kérte Wladár Sándort, derítsék ki, ki állhat az edzésterve kiszivárogtatása mögött.


Ahogy, arról korábban beszámoltunk, Hosszú Katinka edzésterveit nagy valószínűséggel eladta egy magyar edző. Az ügy részletei azóta sem tisztázódtak, de a Blikk kérdésére most megszólalt a Magyar Úszó Szövetség elnöke, és elmondta, Hosszú Katinka a segítségüket kérte.

A lap arról ír, a háromszoros olimpiai bajnok telefonon kereste fel a MÚSZ-t, és kérte Wladárt, hogy segítse az ügy tisztázását.

Az elnök arról is beszélt, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy kiderítsék ki állhat az edzéstervek eladása mögött. Jelenleg fegyelmi eljárás folyik és amennyiben fény derül az illető kilétére, élete végéig eltilthatják őt.


Bár az esettel kapcsolatban sem Hosszú, sem jelenlegi segítője Nagy József nem kívánt megszólalni, egyik egykori edzője, Petrov Árpád a nyilvánosság elé állt.

Petrov a Blikknek úgy fogalmazott, elképzelhetetlennek tartja, hogy valaki ennyi pénzt fizetne egy edzéstervért. Hozzátette, minden úszó felkészülési programja egyénre szabott, így nem sokat érhet egy másik versenyző számára.

Borítókép: Ian MacNicol/Getty Images

Videók