Folytatjuk sportolóink megható történetét - FELOLVASÁS

Videóban jelentkeztünk olimpiai bajnok úszónk legizgalmasabb visszaemlékezéseivel.


Ahogyan a legtöbben, úgy mi is, a Sport365 munkatársai is otthon maradtunk. Lassan két hete dolgozunk távolról. De ez nem akadály, hiszen online minden hírt elérünk, és eljuttatunk olvasóinkhoz. 

Amellett, hogy folyamatosan hozzuk a legfrissebb híreket a sportolókról, a világ sporthíreiről, vicces, színes eseményekről, egy kicsit szeretnénk olvasóink kedvében járni.

Már harmadik alkalommal hallgathatták - akik élőben követik a Sport365 Facebook oldalát - Székely Éva olimpiai bajnok úszónk történetét, amit most itt is megmutatunk.

Néhány héttel ezelőtt egy ország vett végső búcsút a Pillangókisasszonytól. Székely Éva olimpiai bajnok úszónk, a nemzet sportolója 92 éves volt.

Kilencévesen, a Magyar Rádió olimpiai közvetítései hatására határozta el, hogy sportoló lesz. A Ferencvárosi Torna Clubban kezdett úszni, ahol edzője Sárosi Imre volt. Első felnőtt magyar bajnokságát 1940-ben nyerte. A második világháború alatt zsidó származása miatt nem versenyezhetett.

Legnagyobb sikerét az 1952-es Helsinkiben rendezett olimpián érte el, 200 mellen első, 400 méter gyorson hatodik lett.

Számos nehézségbe ütközött sportpályafutása során. A küzdelmekről, életéről és a sikerekről életrajzi könyvében emlékezett meg.

 

 

Borítókép: Facebook/bookline.hu

Sport365.hu - Utolsó útjára kísérték Székely Évát

A Farkasréti temetőben szerdán utolsó útjára kísérték Székely Éva olimpiai bajnok úszót, aki február 29-én hunyt el 92 éves korában. A gyászolók között családtagjai mellett ott voltak a sportág kimagasló egyéniségei, az olimpiai bajnokok közül Egerszegi Krisztina, Darnyi Tamás, Kovács Ágnes és Risztov Éva is.

 

Videók