Szerkesztő: Nagy Benjámin
2018. 08. 12. 22:57

Amit végül megnyert.

 

A magyar úszó úgy lett első 25 kilométeren, hogy fájt a térde, a válla és a tenyere. Nem akart a többiekkel úszni, ezért az élre állt.

 

Rasovszky Kristóf pazar versenyzéssel aranyérmet szerzett 25 kilométeren a nyíltvízi úszók Európa-bajnokságának vasárnapi zárónapján. Az Eb-t két arany és egy ezüstéremmel záró versenyző a gyilkos táv után is mosolyogva tudott nyilatkoznia az M4 Sportnak.
 
"Az utolsó kör első felében próbáltam nem a többiekkel menni, hanem egyedül, de gyorsabbak voltak, így be kellett állnom kicsit mögéjük. Tudtam, hogy muszáj elindulni valamivel előbb, mint ők, mert különben nem tudom őket megelőzni" - mondta az immár kétszeres Európa-bajnok sportoló.

Elmondta, megpróbált valamivel rövidebb hajrát nyitni, mint az 5 illetve 10 kilométeren. "Amikor sikerült eléjük mennem, akkor éreztem először, hogy talán meglehet, de nagyon jött az orosz srác. Most nagyon figyeltem, hogy a benyúlás előre jöjjön ki ne megint a célfotó döntsön" - mondta Rasovszky.

"Őszintén szólva a táv fele óta azon gondolkoztam mikor szállok ki. Nem éreztem a két térdemet, a jobb tenyerem is fájt, és a jobb vállamat is éreztem. Kicsit próbáltam háton is úszni, de tudtam, ha elkezdek belassítani, akkor nagyon befogok állni és nem tudok úszni. Muszáj volt előre mennem, mert ha nem megyek előre, akkor kiszállok valahol 18 kilométernél" - mondta az emberfeletti teljesítményéről és a szám nehézségeiről a magyar úszó.

Legfrissebb híreink


Élő eredmények