Brutálisan őszinte szavak az egyik legjobb magyar úszótól

Késely Ajna: "Levegőhöz jutottam"


Késely Ajna 400 gyorson óriási küzdelemben két másodperc különbséggel Wang Jianjiahe előtt ért célba a Nemzetközi Úszószövetség új, pénzdíjas FINA Champions Swim Series sorozatának második állomásán szervezett versenyen, május 11-én Budapesten, ahol a világ legjobbjai mérték össze tudásukat, a szokásostól eltérő módon négy úszóval, hihetetlenül izgalmas viadalokban.

Fotó: Facebook.com

Késely Ajna könnyezve vette át a díjat, kitartó küzdelme jutalmát, az ahhoz vezető folyamatba pedig ő maga enged mélyebb betekintést.
Egy nappal később megjelent őszinte hangvételű blogbejegyzésében a következőképp ír:
 
Sportolj szenvedéllyel
 
"Ezért élek, ezért vagyok"
 
Hazafelé tartok a balatonfűzfői edzőtáborból és a gondolataim csak cikáznak össze vissza. Egy hét van hátra a Fina által szervezett versenysorozatáig, ami újból Magyarországra esik.
 
Fájó gondolat, hogy nem azért utazok haza ebben a pillanatban, mert vége lett a kemény három hetes felkészülésnek. Őszintén szólva, eltűnt az összes motivációm, akaraterőm ami eddig erősített engem a nehéz időszakban.
 
Az edzésen úgy éreztem, minden boldogság elhagyott, amit mindig megtaláltam a vízben, így kiszálltam a medencéből és az edzőmmel közös megegyezés után, úgy tartottuk jövő hét hétfőre visszajövök.
 
Haza kell utazzak, hogy megnyugvást találjak a szobámban, ahol minden boldog emlékkel együtt átgondolhassam, hogyan tovább.
 
Fekszem az ágyamon és eszembe jut a boldog percekben úszó Ajna, aki sose adja fel, még ha az egész világ is ellene fordul. 
 
Próbálom elfogadni a mostani boldogtalanságomat, a hitetlen embereket, a kínzó érzéseket, az egyedüllétet. 
 
A tükörbe nézek és észhez térek.
Ajna, Te teremted meg ezeket a pillanatokat, Te irányítod a testedet az elmédet. Te vagy maga a boldogság, a hit és a saját életedben a Mindenség. Te adsz otthont ezeknek az emócióknak.
 
(  Mindenki így működik, Te teremted a saját világodat. )
 
Sírás tör fel belőlem. Azt érzem, mintha egy mázsás súly esne le rólam. Repülök ebben a csodás mámorban és újból a szürreális világba csöppenek.
 
"Ugyanis ugyanúgy, hinni és bízni kell ebben az abszurd és megvalósíthatatlan hatalomban, mert képes vagy ezekre a csodákra."
 
Így indultam neki az utolsó hétnek, ami egészen kitartott péntekig.
 
Elmémet elborította a lehetetlen fogalma, de a Duna Aréna uszoda falai olyan erőforrást tartogatott, hogy minden nehéz gondolat elszállt belőlem.
 
Fotó: Laszlo Balogh/Getty Images
 
2017 VILÁGBAJNOKSÁG első gondolatom... beléptem a kihalt uszodába és ott csengett a fülemben a szurkolólk kiabálása, biztatása. Rezgő talaj, erős fények, intenzív feszültség, bizonyítási vágy. 
 
2019, május 11 este nyolc óra. Déjá vum van, hallok, látok, érzek. A legjobb négy, még is úgy érzem egyedül vagyok és magamért harcolok. Ti vagytok az én doppingom, Ti értetek küzdök és Nektek mutatom meg, miért vagyok itt a földön és miért is élek. 
 
Számolom a másodperceket a vízben, mert átakarom élni ezt a fontos momentumot az életemben. 
 
Utolsó hajrá, utolsó karcsapás, utolsó másodperc és ez az utolsó pillanat.
Felállva ünnepeltek és most észlelem magamon, hogy létezem, és vagyok. 
 
Levegőhöz jutottam...
 
Szenvedéllyel:
 
-Ajna-
 
Fotó: Getty Images
 

 Forrás: keselyajna.blog.hu

Videók