"Azt, hogy soha sincs szerencsém nem nagyon tudtam feldolgozni"

Verrasztó Dávid hiába állt fel a legmélyebbről, nem boldog.


Verrasztó Dávid olimpiai pontszerző helye ellenére csalódottan tért haza Tokióból.

Nincs könnyű út Verrasztó Dávid háta mögött. A háromszoros Európa-bajnok és kétszeres világbajnoki ezüstérmes úszónak eddig egyik olimpián sem jött ki a lépés. 2012-ben járt először az ötkarikás játékokon, akkor azonban nem sikerült kvalifikálnia a döntőbe. Négy évvel később, úgy érkezett Rioba, hogy sokan titkos esélyesként számoltak vele. Fő számában, a 400 méteres vegyesúszásban ekkor sem jött össze a döntőbe jutás, így a rövidebb távtól visszalépett és hazautazott. Az akkor 28 éves sportoló azonban nem adta fel az álmait. A következő négy évben egy célért küzdött, azért, hogy egyszer ott lessen abban a bizonyos fináléban. Aztán jött a hír, az olimpiát elhalasztják, de Dávid kitartott.

Minden hajnalban lejárt az uszodába és 32 évesen is csak az olimpiai döntő lebegett a szeme előtt. 2021-ben, Tokióban aztán összejött az, amire annyi ideig várt, és amiért annyit dolgozott. Ott volt a fináléban. A fináléban, amire gyermekkora óta vágyott.

Felállt a rajtkőre és elrugaszkodott. Talán minden eddiginél nehezebb mezőnyben kellett bebizonyítania, de rendületlenül haladt a cél felé. Bízott az éremben és hatalmasat küzdött érte. Végül ragyogó úszással negyedik helyen végzett, ráadásul mindössze két tized hiányzott a dobogóhoz. Bár a közvélemény hosszasan méltatta a siker után, Verrasztó ezúttal sem volt elégedett. A mindig maximalista sportoló szomorúan nyilatkozott hazatérése után. A Digi Sport kamerái előtt elmondta, nem érzi jól magát, és bosszantja, hogy csak ennyin múlott az érem.

„Nem érzem magam túl jól. Azt, hogy soha sincs szerencsém nem nagyon tudtam feldolgozni. Biztosan egy csomó mindent elrontottam és tudom, hogy nem tudom magamból kihozni az olimpián azt amire képes vagyok, de úgy gondolom, hogy 20 év után megérdemeltem volna azt a két tized szerencsét. Ez az egyetlen, ami bánt” – mondta.

Bár Dávid szomorúan nyilatkozott, édesapja kiemelte nagyon büszke fiára és úgy gondolja, hatalmas eredmény az, amit letett az asztalra.

„Fantasztikus volt számomra, mert le tudta magát győzni és két ilyen borzalmas olimpia után döntőbe került” – mesélte a döntőről.

Verrasztó a végén még hozzátette, amennyiben éremmel tért volna haza, visszavonult volna, így azonban nem tudja, mit kellene csinálnia.

Borítókép: MTI/Kovács Tamás

Videók