A sportállamtitkár elfogadta Gyárfás Tamás lemondását

Szabó Tünde reméli, hogy az úszók és a Magyar Úszószövetség között kialakult konfliktus lezárul Gyárfás Tamásnak „az úszósport érdekében hozott döntésével”.


 
- Elfogadom Gyárfás Tamás döntését, aki 23 éven át irányította a Magyar Úszószövetséget. Munkájával hozzájárult ahhoz, hogy Magyarország ne csak versenyzői által, de versenyek rendezőjeként is a nemzetközi sportélet elismert szereplője legyen – mondta a sportért felelős államtitkár szerdai sajtótájékoztatóján.
 
Szabó Tünde hangsúlyozta: bárki lesz a jövőben a szövetség elnöke, a legfontosabb, hogy zökkenőmentes közös munka, együttműködés indulhasson a szövetség, a sportolók, a szakemberek és a kormányzat között.
 
- Fontos, hogy a szövetség élére olyan szakember kerüljön, aki a sportban otthon van, menedzser típusú és mindazt biztosítani tudja, ami az eredményességhez szükséges. Ez rendkívül fontos, mert csak így biztosítható, hogy újra mindenki – sportolóink, sportszakemberek, edzők – arra koncentrálhassanak, amihez a legjobban értenek, a feladatukra – fogalmazott az olimpiai ezüstérmes úszó.
 
Kiemelte: az éppen most Budapesten zajló sportminiszteri konferencia megerősítette azt, hogy a sport minden ágazatra pozitív hatással van, és jelentősége továbbra is folyamatosan növekszik.
 
- Ezzel együtt jár, hogy a nemzetközi sportdiplomáciának is mind jelentősebb, új kihívásokkal teli feladatokkal kell szembenéznie. Gyárfás Tamás sokéves szakmai tapasztalatát ezen a területen szeretné Magyarország érdekében hasznosítani – tette hozzá Szabó Tünde.
 
Gyárfás Tamás szerda reggel tájékoztatta az MTI-t, hogy lemond MÚSZ-elnöki posztjáról.

Videók