"A cél a továbbjutás volt, de azért ez elvárható volt"

Németh Nándor középdöntős 100 méter gyorson, míg Szabó Szebasztián a 20. helyen végzett.


Németh Nándor bejutott az elődöntőben 100 méter gyorson, Szabó Szebasztián pedig a 20. helyen végzett a számban a tokiói olimpiai úszóversenyeinek keddi előfutamaiban.

Az országos csúcstartó (47.84 mp) Németh 48.11 másodperces idővel összesítésben kilencedik lett, így várhatja az elődöntőt.
"A cél a továbbjutás volt, de azért ez elvárható volt. A nyolc közé jutásért viszont nagy küzdelem várható. Ez az idő nem lesz elég, a fináléhoz a rekordom közelében, azaz 47 másodperc végén kell úsznom. Ehhez erősebb kezdésre van szükség" - fogalmazott Németh, aki saját bevallása szerint nem szeret reggel úszni, így különösen nehéz lesz javítania az idején, bár hozzátette, a mezőnyből sokan mások sem szeretnek korán úszni. "Ebben a számban mindig erős volt a mezőny, de most borzasztóan sűrű".
Szabó egyéni legjobbjától mindössze hat századdal elmaradva, 48.51 másodperccel futamában hetedik lett.

"Annyira nem rossz idő ez, de jobbra számítottam. Csalódott nem vagyok, de jól esett volna, ha továbbjutok, mert a váltóban látszott, hogy több van bennem" - mondta Szabó, aki innentől a 100 méter pillangóra koncentrál.

A 100 méter gyors elődöntőjét - közép-európai idő szerint - szerdán 3.30-kor rendezik.

Borítókép: Facebook.com/ Magyar Úszó Szövetség 

Videók