97 nap után hirdették ki az életveszélyes körülmények közt félbeszakadó úszóverseny eredményét

Legjobb magyarként Balogh Vivien a hatodik, Vas Luca a nyolcadik helyen zárt.


 Utólag hirdettek végeredményt az augusztusi vizes Európa-bajnokság nyíltvízi küzdelmeinek 25 kilométeres versenyében, amely elképesztő körülmények között szakadt félbe.

Az Ostia tengerpartján augusztus 20-án megrendezett viadalon a szél hatalmas hullámokat kavart, amelyek össze-vissza dobálták a kísérő hajókat, míg a célként szolgáló vízi egységet szétbontották, illetve elmozdították a helyéről.

A vizes sportokat tömörítő európai szövetség, a LEN pénteken arról számolt be, hogy egy független angol bizottsággal kivizsgáltatta a történteket, ennek eredménye pedig az lett, hogy a versenyt három óra úszást követően kellett volna leállítani, és ennek alapján végeredményt hirdetni.

A férfiaknál így hármas olasz siker született utólag, Mario Sanzullo, Dario Verani és Matteo Furlan lettek a dobogósok - Sárkány Zalán hivatalosan a nyolcadik helyen végzett -, míg a nőknél a francia Caroline Jouisse lett az Európa-bajnok két olasz, Barbara Pozzobon és Veronica Santoni előtt.

Legjobb magyarként Balogh Vivien a hatodik, Vas Luca a nyolcadik helyen zárt. A versenyt követően a szervezők több mint három órával döntöttek úgy, hogy nem hirdetnek végeredményt.

Fotó: Tom Pennington/Getty Images

Videók