Milák Kristóf nem csak egy érmet szeretne hazahozni Tokióból

Fő számai mellett elképzehető, hogy a 400 helyett 200 gyorson indul majd az olimpián.


Milák Kristóf szeretne jó időket úszni a decemberi rövidpályás országos bajnokságon, a jövő évi, tokiói olimpiáról pedig nem akar "csak" egy éremmel hazatérni. A Budapest Honvéd világ- és Európa-bajnoka erről csütörtöki sajtótájékoztatóján beszélt.

Wladár Sándor, a szövetség (MÚSZ) elnöke szerint a magyar úszósport egyik legsikeresebb éve volt 2019. Felidézte, hogy Milák 200 méter pillangón aratott győzelme és világrekordja több mint egymillió megtekintést "produkált" a közösségi oldalon. Az olimpiai felkészülésről szólva elmondta, hogy az kicsit változott az elmúlt évekhez képest, a kvangdzsui világbajnokok - Milák, Hosszú, Kapás Boglárka és Rasovszky Kristóf - kiemelt támogatást kapnak. Szerinte jól haladnak az előkészületek, a nyári vb lökést adott a bajnokoknak és azoknak, akik mögöttük vannak.

Milák Kristóf kérdésre válaszolva úgy fogalmazott: szeretne nem csak egy éremmel hazajönni a 2020-as ötkarikás játékokról, és elképzelhető, hogy fő számai mellett nem 400 méter gyorson, hanem "egy rövidebb távon", 200-on indul majd.

Borítókép: Clive Rose/Getty Images
 

Videók