Hosszú és Szabó is győztesként zárt Jinanban

Rajtuk kívül Jakabos Zsuzsanna is dobogóra állhatott 200 méter vegyesen. Jakabos 100 pillangón pedig harmadik lett.


Hosszú Katinka és Szabó Szebasztián győzelemmel zárta szereplését az úszó világkupa-sorozat jinani állomásának utolsó napján, szombaton.
A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú a kínai viadal eredményközlője szerint 200 méter vegyesen 2:09.41 másodperccel, jelentős előnnyel nyert a mezőny, így a másodikként célba érkező Jakabos Zsuzsanna (2:13.32 p) előtt. Utóbbi még egy döntőben volt érdekelt: 100 méter pillangón harmadikként (58.39 mp) végzett.
 
Hosszú csütörtökön egy, pénteken kettő, szombaton pedig újabb egy elsőséget szerzett a világkupa kínai állomásán.
Fotó: www.musz.hu - Magyar Úszó Szövetség
 
A férfiaknál Szabó Szebasztián remekelt: az 50 méteres pillangóúszás fináléjában 22.93 másodperces teljesítménnyel győzött.
Ideje alig három századmásodperccel maradt el országos csúcsától, amellyel a júliusi, gwangjui világbajnokságon ötödik lett a szám döntőjében.
 
Szabó Szebasztián 50 méter pillangón 22,93 másodperces idővel nyert Jinanban.
Fotó: www.musz.hu - Magyar Úszó Szövetség
 
A dél-koreai vb után az úszók a vk-sorozat három részből álló ázsiai állomásán vesznek részt: Tokióban vasárnap fejeződött be a viadal, míg a kínait követően Szingapúrba utaznak a versenyzők, ahol jövő csütörtöktől szombatig vetélkednek. A vk második szakasza október 4. és 6. között a budapesti Duna Arénában indul, öt nappal később pedig Berlinben folytatódik. A harmadik részben Kazany (november 1-3.) és Doha (november 7-9.) látja vendégül az úszókat. 
 

 

Videók