Már csak a dobogó a kérdés

Bebizonyosodott, amit a Tour folyamán egyre jobban kikristályozódott: hacsak valami tragédia nem történik, Chris Froome megnyeri harmadik Tourját. A Sky britje megnyerte a hegyi időfutamot, így majdnem behozhatatlanra növelte előnyét.


Az időfutam sajátosságainak köszönhetően (az összetettben fordított sorrendben indulnak a versenyzők, azaz utolsótól az elsőig) pont megfelelő ahhoz, hogy egy príma kis Tourra feltegye a koronát, és akár a sárga trikó úgy cseréljen gazdát, hogy nem is találkozik a két bringás egymással a pályán, csak a befutóban.

Nem úgy, mint most! Ahogy tegnap is láttuk, Chris Froome gyakorlatilag verhetetlennek tűnik, az egész mezőnyből talán csak Richie Porte az, aki jobb formában van, mint az első héten. A ritka hegyi időfutamok egyike így pont nekik kedvezett (a Tourok történetében eddig csak ez volt a tizenhetedik több mint kétszázból), és ez be is jött. Froome úgy verte meg az első chronót is megnyerő Tom Dumoulint majdnem fél perccel, hogy a hegy, a Chozeaux elején még 23 másodperccel volt Porte-tól, és tizennéggyel a hollandtól lemaradva.

Tour de France, 18. szakasz (Salanches - Megéve, 17 km, időfutam)
1. Chris Froome (brit, Sky) 30:43
2. Tom Dumoulin (holland, Trek) + 21 mp.
3. Fabian Aru (olasz, Asztana) + 33 mp.
4. Richie Porte (ausztrál, BMC) + 33 mp.
5. Romain Bardet (francia, AG2R) + 42 mp.
Az összetett állása
1. Ch. Froome 77:55:53
2. Bauke Mollema (holland, Trek) + 3:52
3. Adam Yates (brit, Orica) + 4:16
4. Nairo Quintana (kolumbiai, Movistar) + 4:37
5. R. Bardet + 4:57

 

Videók