TOUR DE FRANCE 2016

Hiába kutattak rejtett motor után a Touron

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) szerint, nem használtak rejtett motorokat a versenyzők a vasárnap véget ért Tour de France-on.

Froome harmadszor; Greipel megvédte ,,címét"!

A hagyományoknak megfelelően nem támadtak a riválisok az utolsó szakaszon, így Chris Froome harmadszor is megnyerte a világ legnagyobb körversenyét.

Megtörte Izagirre a spanyol átkot

Ion Izaguirre nyerte meg a Tour de France 20. szakaszát, így első sikerét szállította idén Spanyolországnak. Az összetettben Chris Froome megtartotta előnyét, így gyakorlatilag megnyerte a sárga trikót.

A bukások szakasza, Froome sem úszta meg szárazon!

Froome, Porte, Mollema, Dumoulin, Nibali, Dani Navarro, Rolland, hogy csak a legnagyobb neveket említsük azok közül, akik bukásba keveredtek a lejtmenetben a nedves úton a Tour 19. szakaszán, ahol Albertville és Saint Gervais között nehéz emelkedőket kellett teljesíteni 146 kilométer alatt, hegyi befutóval. A BikeMag beszámolója.

Már csak a dobogó a kérdés

Bebizonyosodott, amit a Tour folyamán egyre jobban kikristályozódott: hacsak valami tragédia nem történik, Chris Froome megnyeri harmadik Tourját. A Sky britje megnyerte a hegyi időfutamot, így majdnem behozhatatlanra növelte előnyét.