Nemzetközi labdarúgás

Terzic: „Úgy éreztük, megfogtuk őket.”

Papíron nem született meglepetés a Dortmund-Real Madrid a Bajnokok Ligája döntőben, azonban a látottak alapján Edin Terzic, a BVB edzője okkal lehetett keserű, hiszen egy remek első félidő után veszítették el a finálét.

„Az volt az érzésünk, különösen az első félidőben, hogy megvannak” – nyilatkozta az edző.

Mivel azonban a Dortmund nem használta ki számos helyzetét, a meccs utolsó szakaszában elfogyott az ereje, a favorit nyert.

„Olyan meccset kaptunk, amit elképzeltünk. De hiába képzeltük el, hogy 1-0-ra vezetünk és utána kontrázunk és 2-0, ez nem jött össze."

Ennek ellenére a 41 éves tréner büszke volt a csapatára: 

"A BL legeredményesebb csapata ellen játszottunk, és nagyon jól játszottunk. Az első másodperctől kezdve megmutattuk az egész világnak, hogy nem azért vagyunk itt, hogy döntőt játsszunk. Azért vagyunk itt, hogy nyerjünk. Megvan bennük is az az a gyilkos ösztön, ami a Realban, ami a győzelemhez segíthet, de ez ma hiányzott nálunk. Nem tudtuk megmutatni az igazi valónkat. Ezért megérdemelten nyert a Real.”

A Dortmund legjobbja a kapus Gregor Kobel is próbálta kiemelni a pozitívumokat a finálé után:

„Természetesen rendkívül csalódott vagyok” – mondta a 26 éves játékos. "De óriási siker, hogy itt voltunk. Rendkívül büszke vagyok az egész csapatra, hogy kiérdemeltük ezt a lehetőséget. Megmutattuk, hogy nemzetközi szinten is a legmagasabban vagyunk."

(Fotó: facebook/UECL)