Djokovic nagylelkű segítsége

A teniszcsillag számára a hit mindennél fontosabb.


Djokovic: "Elsősorban ortodox keresztény vagyok, és csak másodsorban sportoló"

 

 

A fönti gondolat Novak Djokovictól származik, aki több alkalommal beszélt már arról, mennyire fontos a hit, a vallás a számára. Ami azonban ennél lényegesebb, a szerb nem csak prédikál, hanem, amikor tud segít is az egyházának, a rászorulóknak. 

 

A világelső már többször támogatott anyagilag keresztény épületeket, most éppen egy nizzai ortodox kápolna megmentésére készül. A Francia Riviéra egyik legnépszerűbb városának történelmi városrészében található egy kis templom, mely már hosszú idő óta a helyi ortodox közösség imádságainak helyszínéül szolgál. 

A hely korábbi tulajdonosa azonban két évvel ezelőtt meghalt, az örökösök pedig ki akarják lakoltatni a bérlőket, hogy eladhassák az épületet. 

 

Djokovic, aki 12 mérföldnyire lakik Nizzától úgy döntött, nem hagyja sorsára a kápolnát, és pénzügyi segítséget nyújt a helyi ortodox közösségnek, akik így továbbra is használhatják a kápolnát. A szerb tavaly decemberben kisfiával el is látogatott a templomba egy gyertyagyújtás erejéig. 

 

"Stefan és én ellátogattunk egy nagyon különleges ortodox kápolnába, Nizzába. Ez egy aprócska hely, ahol gondosan őrzik és ápolják a kultúránkat. A családok minden második vasárnap összegyűlnek, és rendkívül értékes időt töltenek el itt együtt. Önkéntes tanárok játszanak a gyerekekkel, mesét olvasnak nekik és mellé fölépítenek egy takaros kis színházat, hogy a szavakat ily módon is életre keltsék. Stefan és én is részt vettünk benne, egy vörös oroszlánt és egy kis bárányt jelenítettünk meg. Egy csodálatos napot töltöttünk el ott a többi családdal együtt."

 

Nole nem először támogatja az egyházát. Korábban egy 14. századi koszovói ortodox templom felújításához járult hozzá egy jelentősebb összeggel, egészen pontosan 100 ezer euróval, azaz bő 30 millió forinttal. Ezt megelőzően pedig édesapja szülőfalujában támogatta egy kápolna fölépítését. Mindezeken kívül pedig ott van az alapítványa, melyen keresztül hazája rászoruló kisgyermekeinek igyekszik segíteni. 

Forrás: eurosport.hosszabbitas.hu

 

(Photo by Michael Reaves/Getty Images)

(Photo by NurPhoto/NurPhoto via Getty Images) 

 

 

 

Videók