Eltiltották Daniel Sturridge-ot, a LIverpool korábbi játékosát

A vád: a fogadási szabályok megsértése. Emiatt hat hétig nem játszhat, ugyanakkor büntetéséből négy hetet elengedtek. Viszont 75 ezer fontot kell befizetnie az FA kasszájába.


A fogadási szabályok megsértése miatt hat hétre eltiltották Daniel Sturridge-ot, az FC Liverpool volt labdarúgóját. A büntetésből - amely mellé 75 ezer font bírság is jár - négy hetet felfüggesztettek.
Az angol szövetség (FA) csütörtöki közlése alapján a 29 éves támadó a vád szerint 11 esetben vétett a szabályok ellen, de a felkért független bizottság ezek közül kilencet megalapozatlannak talált.  
 
Daniel Sturridge legközelebb július végén rúghat újra labdába, de az nem a Liverpoolnál lesz.
Fotó: Matteo Ciambelli/NurPhoto via Getty Images
 
Sturridge - akinek júniusban lejárt a szerződése a Bajnokok Ligája-győztes Liverpoolnál, s az együttműködést nem újították meg - július 31-én játszhat újra.
Az FA ugyanakkor jelezte: nem ért egyet a bizottság megállapításaival, hogy a legtöbb gyanús esetet megalapozatlannak ítélte, és fellebbez a döntés ellen.
 
Sturridge ellen tizenegy vádpontban hoztak ítéletet, melyből kilencet ejtettek.
Fotó: Andrew Powell/Liverpool FC via Getty Images
 
"Örülök, hogy a 11 vádpont közül kilencet ejtettek, a bizottság pedig őszinte és hiteles tanúnak talált. Egy különösen nehéz napon történt, ami történt, nem igazán voltam önmagam." - írta közleményében Sturridge. A játékost azzal gyanúsították, hogy 2018 januárjában információkat szivárogtatott ki családtagjainak és közeli barátainak esetleges eligazolásáról, és ezeket az információkat felhasználták sportfogadások kötésekor.
 
 

Videók