Nagy bravúr, magyar bajnok Szkopjéban!

Valkusz Máté győzött a 73 ezer euró (27,2 millió forint) összdíjazású szkopjei salakpályás challenger tenisztornán.


 A Tennis4U írását változtatás nélkül közöljük.

Bravó Valkusz Máté!

ATP Challengert nyert a 24 éves egykori junior világelső.

Szkopjéban az idei második Challenger döntőjére készült Valkusz Máté és az elvesztett ostravai finálé után most őt ünnepelte a közönség.

Gyakorlatilag végig ő vezetett Francisco Comesana (279.) ellen. Az első játszmában ugyan 3:1-ről még egyenlített az argentin, de Valkusz Máté jobban teniszezett.

A második szettben 2:0 és 3:2-ről megint 3:3 lett, de négy brék után, a meccsért szerválva 5:4-nél be tudta fejezni a magyar. Nem volt könnyű, mert a 22 éves dél-amerikainak három fogadóelőnye is volt az 5:5-höz, de Valkusz Máté mindhárom alkalommal pontot érő szervát ütött. Az első mérkőzéslabdájánál még hosszú lett egy tenyeres, de a másodikat megcsinálta.

Fontos 75 pontot gyűjtött, hétfőtől 225. a ranglistán (pályafutása eddigi legjobbja), de remélhetőleg, hamarosan meglesz a top 200, sőt, ha egészséges marad, akkor Marozsán Fábiánnal és Piros Zsomborral ő is versenyben lehet a top 100-ért.

Amikor 2018-ban Challenger döntött játszott Olaszországban (Cordenons)talán ő sem gondolta, hogy az első serlegre még öt évet kell várnia.

Hajrá!

Fotó: Bruno de Carvalho/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Videók