Gigászi küzdelemben jutott tovább Fucsovics Bukarestben

Fucsovics Márton küzdelmes mérkőzésen jutott be a nyolcaddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.A világranglistán 82. magyar játékos kedden a selejtezőből érkezett Valentin Vacherot ellen kezdett a román fővárosban, aki 136. az ATP-rangsorban. A monacói rivális a múlt héten hazai pályán élvezetes csatában kapott ki hazai pályán a top 10-es bolgár Grigor Dimitrovtól.
Első találkozójukon a 25 éves ellenfél a negyedik bréklabdáját kihasználva 4:1-re elhúzott, de a 32 éves magyar élt az ötödik bréklabdájával, majd egy 25 (!) labdamenetet hozó gém végén utolérte őt (4:4). A maratoni, 1 óra 34 perces szettet lezáró rövidítésben Vacherot 6-0-ra meglépett, így hat játszmalabdája volt, de a nyíregyházi teniszező hihetetlen rohammal fordított, és a harmadik szettlabdáját értékesítve hozta az első felvonást.

A folytatás már simábban alakult, Fucsovics könnyedén 3:0-ra, majd 5:2-re is vezetett, innen pedig már nem engedte ki a kezéből a győzelmet. Az összecsapás 2 óra 11 percig tartott.

A magyar játékosra a nyolcadöntőben a második kiemelt holland Tallon Griekspoor vár, aki 25. a világranglistán.

(Fotó: MTI/EPA Roman Pilipej)

Videók