Virtuális tenisszel ütik el az időt a versenyzők

Nemes célért fognak játszani.


Virtuális versennyel segítenek a megélhetésükért küzdő teniszezőkön a koronavírus-járvány miatt törölt madridi torna szervezői.

A férfi versenyeket szervező ATP közlése szerint a 8,3 millió dollár összdíjazású esemény rendezői úgy döntöttek, hogy április 27. és 30. között egy videojáték keretein belül tartják meg a viadalt. A versenyigazgató Feliciano López szerint "a legnagyobb sztárok anélkül csaphatnak össze egymással, hogy elhagynák otthonukat".

"Nemcsak a szórakoztatás a célunk, hanem szeretnénk segíteni is ezekben a nehéz időkben" - fogalmazott López. A virtuális versenyen a férfiaknál és a nőknél is 150 ezer euró lesz a pénzdíj, nemenként 16 teniszező indul majd, azt azonban még nem hozták nyilvánosságra, hogy kik vállalják a szereplést.


A győztesek a torna után eldönthetik, nyereményük mekkora részét fordítják társaik megsegítésére. A viadal szervezői emellett 50 ezer eurót ajánlottak fel a koronavírus-járvány hatásainak enyhítésére.


Az ATP, illetve a női tornákat szervező WTA március elején függesztette fel a teniszszezont, amely legkorábban július közepén folytatódhat, emiatt sok, elsősorban alacsonyan rangsorolt játékosnak a mindennapi megélhetése is veszélybe került.

Borítókép: ronniechua/GettyImages
 

Videók