Valkusz Máté és Tóth Amarissa is másodszor nyerte meg az országos tenisz bajnokságot

Valkusz fordulatos mérkőzésen győzött.


Valkusz Máté és Tóth Amarissa is másodszor nyerte meg a tenisz országos bajnokságot, amelynek idén a szegedi Gellért Szabadidőközpont adott otthont.

Az újszegedi helyszínen rendeztek már Davis Kupa-párharcokat is, legutóbb 2014-ben látta vendégül a magyar válogatottat, amikor a hazaiak sikeresen feljutottak az Euró-afrikai II-es zónába. Idén az ötnapos ob végjátékában a férfiaknál az elődöntőben a 2018-as bajnok Valkusz 6:2, 6:0-ra verte Bíró Andrét, míg a másik ágon a kétszeres bajnok (2014, 2015) Nagy Péter 7:5, 6:2-re legyőzte Velcz Zsombort. A Naturtex ob szombati fináléjában aztán Valkusz fordulatos mérkőzésen 6:4, 4:6, 6:2-re nyert a sok Davis Kupa-párharcban jeleskedett Nagyot, így ő vihette haza a Gulyás István Vándordíjat.

A nőknél a több korosztályos ob-döntőt vívott, 18 éves Tóth és a 18. születésnapján októberben ünneplő Szabanin Natália került a fináléba. A címvédő Tóth a négy között 6:3, 4:6, 6:2-vel búcsúztatta Drahota-Szabó Dorkát, míg Szabanin a 2019-es bajnok Nagy Adriennt verte 3:6, 7:5, 6:3-ra. A döntőben az MTK-s Tóth 6:4, 6:2-re nyert klubtársa ellen, és megszerezte második - illetve a fedett pályás ob-t is beleszámolva a harmadik - bajnoki címét, a Körmöczy Zsuzsáról elnevezett vándorserleg így további egy évre az ő vitrinjébe került. A fiatal teniszező Bukta Ágnes 2013-as duplázása óta az első, aki a fedett és a szabadtéri ob-t is meg tudta nyerni.

Borítókép: Facebook.com/ Valkusz Máté 

Videók