Történelmi pillanat következik Balázs Attila életében

A magyar teniszező életében először léphet pályára főtábláskén Grand Slamen.


Tenisztörténeti nap lesz augusztus 31. egy magyar játékosnak.

Balázs Attila pályafutása során először, 31 évesen (szeptember 27-én lesz 32), főtáblás mérkőzést játszik egy Grand Slamen.

A US Openen 2010-ben indult a selejtezőben (akkor 204. volt a ranglistán, most 76.), már próbálkozott előtte a Roland Garroson, majd a következő években még hatszor szerepelt GS-selejtezőben, egyszer, tavaly Wimbledonban állt egy győzelemre a 128-as elittől.

Most úgy térhetett vissza New Yorkba, gyakorlatilag 10 év után, hogy alanyi jogon főtáblás.


Ha nincs a COVID-19, akkor már megtörtént volna a bemutatkozás, előbb Párizsban, majd Wimbledonban.

Azért nem sok teniszező mondhatja el magáról, hogy 4 héttel a 32. születésnapja előtt játszik először a 64 közé kerülésért egy Grand Slamen.

Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy Balázs Attilának nem a keménypálya a kedvence, ő még ahhoz a generációhoz tartozik, amelyikben voltak salakspecialisták.

Ennek ellenére akár meglepetést is okozhat az első fordulóban a kazah Kukuskin ellen. Nem azért, mert Kukuskin jelenleg 90. a ranglistán (volt 39. is), inkább az szólhat Balázs Attila mellett, hogy a kazah január eleje óta nem nyert meccset, sorozatban hétszer kapott ki és nem igazán szeret senki Balázs Attila ellen teniszezni a top 100-ban: nem ismerik a játékát és a stílusa elég egyedi.

Kukuskin 2017-ben a 32 közé jutott a US Openen, többek között David Ferrert is legyőzte.

Balázs Attila szombaton a lelátóról nézte a Western and Southern Open döntőjét az edzőjével, Noszály Sándorral. Még két magyar szerepel az idei, zártkapus US Openen, Babos Timi és Fucsovics Marci kedden kezd, lesz még idő velük foglalkozni.

A magyar játékos augusztus 31-én 21 óra magasságában lép majd pályára. Az összecsapást a nézők az Eurosporton követhetik majd nyomon.

Forrás: Facebook.com/Tennisloveandgame

Borítókép: Peter De Voecht/Photonews via Getty Images

Videók