Thiem: Szerintem Fucsovics élete formájában van

Nagyon kellemetlen ellenfélnek gondolja az osztrák játékos.


Elismerően beszélt első római ellenfeléről, Fucsovics Mártonról Dominic Thiem, a férfi tenisz-világranglista negyedik helyezettje. Az osztrák játékos erőnyerő volt a nyitókörben, és csak szerdán kezdi meg szereplését a Foro Italicóban, a 32 között.

"Márton nagyon kellemetlen ellenfél. Az ATP-sorozatban és juniorként is játszottam már ellene, szerintem élete formájában van. Szenzációsan kezdte az évet" - méltatta a US Open címvédője a magyar Davis Kupa-válogatott vezérét, aki az első körben a szerencsés vesztesként főtáblára került japán Josihito Nisiokát verte könnyedén. A 27 éves Thiem elmondta, múlt heti, madridi elődöntős búcsúja után különösen sokat edzett.

"Az elmúlt években problémáim adódtak a Madrid-Róma váltással, mert itt magasabban vagyunk a tengerszint felett, más a salak és a körülmények is" - fejtette ki a bécsújhelyi játékos, aki az előző két alkalommal már a nyitókörben kiesett az olasz fővárosban. "Most minden idegszálammal a holnapi meccsre koncentrálok, amely nem ígérkezik könnyűnek" - tette hozzá.

A világranglistán 44. Fucsovics háromszor találkozott már Thiemmel, és eddig szettet sem nyert a négyszeres Grand Slam-döntős ellen.

Borítókép: Francois Nel/Getty Images

Videók