Tenisz: Nadalt még zavarja a térdsérülése

Rafael Nadal nagybátyja, Toni elmondta, hogy a világklasszis teniszezőt, még zavarja a térdsérülése, de napról-napra egyre jobb lesz.


Rafael Nadal pályafutása talán legmélyebb gödréből szeretne kikecmeregni és az első lépéseket a Chile Openen teheti meg. Mint ismert a spanyol extraklasszis a tavalyi wimbledoni tenisztorna második fordulójában súlyos térdsérülést szenvedett, amely döntően befolyásolta a 2012-es évét. Nos, Nadal hét hónap után ismét tétmérkőzésen fog szerepelni, de nagybátyja elmondása szerint még mindig zavarja a sérülése:

A térde sokkal jobb, de már többen mondták nekünk, hogy némi kényelmetlenséget és a mobilitás hiányát fogja érezni a hónap végéig. De ez biztosan egyre jobb lesz.” – mondta Toni Nadal, aki a teniszező kötéséről is beszélt – „A kötés normális, ez része a kezelésnek.” – nyilatkozta a klasszis nagybátyja.

A tervek szerint a világranglista 5. helyén álló teniszező a Vina del Mar-i viadal után, még Sao Paulóban és Acapulcóban is elindul egy tornán. Érdekesség, hogy a 11-szeres Grand Slam-tornagyőztes Nadal a chilei verseny után a brazíliai eseményen is elindulna a párosok versenyében. Toni Nadal szerint a következő hetekben nem a játék, hanem a meccsrutin visszaszerzése lesz a legfontosabb.

Videók