Tenisz: Babos Tímea szenzációs játékkal legyőzte a volt világelsőt!

A címvédő Babos Tímea bravúros győzelmet aratva búcsúztatta a világranglista 17. helyén álló, korábbi első Ana Ivanovicsot a monterreyi tenisztorna nyolcaddöntőjében.


 

A női versenyeket szervező WTA honlapja szerint a magyar játékos 1 óra 49 perces csatában verte a 25 éves, korábbi világelső szerb sztárt, aki szabadkártyával indult, és a nyitókörben gémet sem veszített az orosz Marta Szirotkina ellen.

"Nagyon jó volt visszatérni a centerpályára! Az elején még Anának szurkoltak többen, de a folytatásban már inkább mellettem volt a közönség. A harmadik szettben, 4:2-nél volt egy nagyon szoros gém, amelyben egyenlőnél legalább egy percig állt a játék, a szurkolók ugyanis annyira biztattak bennünket" - idézte fel a meccset a soproni teniszező, kifejtve, hogy jól játszott, az adogatásai jól sikerültek, de még nem volt olyan jó a teljesítménye, mint tavaly.

A világranglistán 123. Babost saját bevallása szerint egyáltalán nem zavarta, hogy későn kellett pályára lépnie, inkább feldobta a hangulat, bár sokat vártak, mert hosszú meccs volt előttük: "Szeretek ennyi ember előtt játszani, egy ilyen esti találkozóra mindig sokan jönnek össze."

A 19 éves magyar következő ellenfele a WTA-rangsorban 51. román Monica Niculescu lesz, akitől néhány hete Brazíliában a florianopolisi verseny negyeddöntőjében 6:3, 6:2-re kikapott. A 25 esztendős Niculescu később a versenyt is megnyerte.

TENISZ
WTA-tour, Monterrey, nyolcaddöntő
Babos Tímea-Ivanovics (szerb, 4.) 7:5, 3:6, 6:2

 

Videók