Tenisz: Babos Tímea számára most már a versenyek következnek

Kedden utazik Kínába a jelenlegi legjobb magyar női teniszező, az egyéni világranglista 67. helyén álló Babos Tímea, hogy néhány nappal később elkezdje a 2013-as szezont.


A 19 éves játékos ősszel karsérüléssel bajlódott, de felépülése után intenzíven készült arra, hogy megállja helyét az előtte álló versenyeken. Menedzsmentjének szombati tájékoztatása szerint a fiatal teniszező külföldön is járt több alkalommal, Londonban a kiváló biomechanikus, Sergio Gomez látta el tanácsokkal, de edzőmeccsek is szerepeltek a programban.

"Úgy érzem, hogy a franciaországi mérkőzések tapasztalatai önbizalomra adhatnak okot. Persze az is nagyon fontos volt, hogy az elmúlt hetekben sokat voltam otthon" - nyilatkozta Babos.

Edzője, Barátosi Levente is elégedett a felkészüléssel, s bízik benne, ez majd az eredményekben is megmutatkozik.

"Timi rendkívül sokat fejlődött fizikálisan, azt is reméljük, hogy a versenyeken majd újra egy mentálisan is erős Babos Tímeát láthatunk" - mondta a korábbi kiváló játékos.

Babos már december 31-én elkezdheti a 2013-as szezont, pályára lép ugyanis a kínai Sencsenben. Utána valószínűleg a hobarti torna következik, majd azt követően jön a 2013-as idény első Grand Slam-versenye, a melbourne-i Australian Open. Melbourne-ben a brit Laura Robsonnal szerepel majd párosban, előtte pedig a luxemburgi Mandy Minella lesz a társa.

Videók