Tenisz: agyonverték Roger Federert, még sincs minden veszve

Stan Wawrinka négy szettben legyőzte Jo-Wilfried Tsongát, ezzel a vendég svájci válogatott 1-0-ra vezet a franciák ellen a Davis Kupa lille-i döntőjében.


A világranglista negyedik helyén álló Australian Open-címvédő 2 óra 24 perces csatában nyert.

Hogy ne legyen teljes a svájciak öröme, arróla korábbi világranglista vezető, 17-szeres Grand Slam-győztes Roger Federer gondoskodott, aki sima vereséget szenvedett Gaël Monfilstól. A 33 éves svájci szupersztár - aki vasárnap hátsérülés miatt visszalépett az ATP-világbajnokság döntőjétől - 1 óra 46 perces csatában maradt alul, és 8/3-ra rontotta Monfilsszal szembeni mérlegét.

A párharc a Pierre Mauroy futballstadion salakos pályáján zajlik telt ház, azaz 27 432 ezer néző előtt. Ez egyben új DK-rekord is, az eddigi csúcsot tíz éve, a Spanyolország-Egyesült Államok párharcban regisztrálták Sevillában, ahol 27 200-an voltak jelen.

A szombati páros ütközetben a házigazdáktól a Julien Benneteau-Richard Gasquet, a vendégektől pedig a Marco Chiudinelli-Michael Lammer kettős szerepel majd. A zárónapon Federer kezd Tsongával, míg az ötödik összecsapás Wawrinkáé és Monfilsé lesz. A franciák eddig kilenc alkalommal nyertek a Davis Kupában, a svájciak az első sikerükre hajtanak.

TENISZ
Davis Kupa, döntő, 1. nap
FRANCIAORSZÁG-SVÁJC 1-1
Jo-Wilfried Tsonga - Stan Wawrinka 1:6, 6:3, 3:6, 2:6
Gaël Monfils - Roger Federer 6:1, 6:4, 6:3

Videók