Teljesült Dominic Thiem álma

A US Open férfibajnoka azt mondja, elérte az életcélját.


Dominic Thiem, az amerikai nyílt teniszbajnokság férfibajnoka elmondta, életcélja vált valóra azzal, hogy diadalmaskodni tudott New Yorkban.

A 27 éves osztrák játékos a vasárnapi fináléban 0:2-es szettállásról fordította meg a mérkőzést a német Alexander Zverevvel szemben.

"Egyértelműen elértem életem célját, olyan álmot, amiért évekig dolgoztam. Korábban nagyon távolinak tűnt, aztán fokozatosan kerültem hozzá közelebb és közelebb, és egyre inkább elhittem, hogy egy nap megnyerhetem az egyik Grand Slam-tornát" - mondta Thiem. Hozzátette, mostanáig egész életét annak szentelte, hogy megnyerjen egyet a legnagyobb tornák közül, és büszke arra, hogy megmutatta magának és a családjának, hogy képes rá.

"Arra számítok, hogy mostantól valamivel egyszerűbb dolgom lesz a Grand Slameken, mert már nem lesz rajtam a teher, hogy még soha nem nyertem" - fogalmazott a friss bajnok, aki korábban háromszor játszott már nagy viadalon finálét.

Zverev azt mondta a döntő után, hogy bár közel, néhány pontra volt a sikertől, ez nem töri össze, mert úgy érzi, nem ez volt az utolsó lehetősége.

"Hiszem, hogy egyszer Grand Slam-bajnok leszek" - jelentette ki a 23 éves német versenyző, aki értékelésében elmondta, ellenfele játéka a harmadik szettől jelentősen javult, az övé ugyanakkor nagyon visszaesett.

Zverev pályafutása első döntőjét vívta a négy nagy torna egyikén.

Borítókép: Al Bello/Getty Images
 

Videók