Tavaly többször legyőzte Serena Williamset, most a világelsőségre hajt

Bianca Andreescu reméli, hogy már idén elérheti a célját.


A világelsőség a célja Bianca Andreescunak, az amerikai nyílt teniszbajnokság női címvédőjének.

A világranglistán hatodik kanadai játékos tavaly márciusban nyerte meg első tornáját Indian Wellsben, majd otthonában, Torontóban a döntőben verte meg Serena Williamset, aztán New Yorkban - a fináléban ugyancsak az amerikai sztárt legyőzve - begyűjtötte első Grand Slam-serlegét. A szezonzáró októberi WTA-világbajnokságon azonban súlyos térdsérülést szenvedett, s azóta nem vívott tétmérkőzést, közben a versenysorozat márciusban leállt a koronavírus-járvány miatt.


A 19 éves tehetség Serena Williamset is legyőzte tavaly.

Fotó: Elsa/Getty Images

"Egyelőre csak kondizok, itt Torontóban elég nehéz a helyzet, még a parkokat is lezárták. Senki nem tud teniszezni, de még egy padra leülni sem. Úgyhogy egyelőre csak fejben ütögetek" - mondta a 19 éves teniszező.

A kanadaiak első egyéni GS-bajnoka kihagyta januárban az Australian Opent, ami pedig a többi idei Grand Slamet illeti, Wimbledont törölték, a Roland Garrost szeptemberre halasztották, a US Openről pedig júniusban várható döntés.

"Nem tudom, mit tartogat a jövő, de továbbra is a maximumot akarom kiadni magamból. Jó lenne még az idén Grand Slamen játszani, mert nagyon szeretném látni magam a világranglista tetején" - tette hozzá Andreescu.

Borítókép: Lintao Zhang/Getty Images

Videók