Szabadlábon védekezhet a családon belüli erőszakkal vádolt teniszező

A vád szerint Baszilasvili rátámadt volt feleségére, és ennek kiskorú gyermekük is szemtanúja volt.


Letette az óvadékot, így vasárnap elhagyhatta a börtönt Nikoloz Baszilasvili georgiai teniszező, akit családon belüli erőszak gyanújával tartóztattak le Tbilisziben.

Hogy szabadlábon védekezhessen, a városi bíróság által kirótt 100 ezer larit, vagyis 10 millió forintnak megfelelő összeget kellett letennie a világranglista 27. helyezettjének.

A vád szerint a 28 éves Baszilasvili csütörtökön rátámadt volt feleségére, és ennek kiskorú gyermekük is szemtanúja volt. Ügyvédje elmondása szerint a teniszező tagadja, hogy bántalmazta volna a nőt. Bizonyítottság esetén az ilyen cselekmény Georgiában legfeljebb három év börtönnel, vagy 200 és 400 óra közötti közmunkával büntethető.

Az ország legsikeresebb teniszezője 2013-ban vette feleségül Neka Dorokasvilit, és két évvel később született meg a fiuk, Lucas.

Kép: James Worsfold/Getty Images

Sport365.hu - Családon belüli erőszak miatt letartóztatták a világranglista 27. helyezett teniszezőt

A The Guardian című brit lap vasárnapi beszámolója szerint a 28 éves játékos csütörtökön rátámadt volt feleségére, és ennek kiskorú gyermekük is szemtanúja volt. A sportolót pénteken letartóztatták, majd vasárnap a városi bíróság 100 ezer lari (10 millió forint) óvadékot állapított meg az ügyben.

Videók